Tosti Hawaï met brie en kip

De tosti Hawaï is een van mijn favoriete tosti’s. De combinatie van ham, kaas en ananas vind ik heerlijk! Dit keer maak ik een variant met plakjes kipfilet (vleeswaren), romige brie en ananas.

Ik had de tosti in het tosti-apparaat gebakken, maar door de druk liep alle brie eruit. Zo zonde! Deze tosti kun je dus het beste bakken in de koekenpan, zodat de brie lekker tussen het brood blijft zitten.

Dat ik dol ben op Hawaï blijkt wel uit het aantal Hawaï-recepten die op KL staan. Bekijk ze hier allemaal.

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • 3 dikke plakken brie
  • 2 plakken ananas, drooggedept met keukenpapier
  • Paar plakjes kipfilet
  • Boter om brood in te smeren

Bereiding

Smeer de boterhammen aan één kant dun in met een laagje boter. Beleg één boterham (niet op de boterkant) lekker dik met plakken brie, ananas en kipfilet. Dek af met de andere boterham, boterkant naar boven.

Bak de tosti aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. Snijd de tosti doormidden en serveer direct. Lekker met zoete chilisaus of ketchup.

Tosti Hawaï met brie en kip

Tosti Hawaï met brie en gerookte kip

Tosti Hawaï met brie en kip

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin