Tosti met gebakken champignons en brie

Champignonliefhebbers opgelet, dit recept is voor jullie! Tijdens een kookdag kwam Johan op het idee om een lunch te maken met een bakje champignons uit de koelkast die op moest. Hij maakte deze heerlijke tosti met gebakken champignons en brie. Wat een goed idee!

Deze tosti is een heerlijk lunchgerecht, maar ook vullend genoeg om als hoofdgerecht te serveren, eventueel met een lekkere kom soep erbij. 

Menu, Budget, Ovenrecepten, Snel, Vegetarisch, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sneetjes (mais)brood
  • 175 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1/2 teen knoflook, uitgeperst
  • 3 plakken roombrie
  • 1 tl honing
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Koekenpan
  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en laat heet worden. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg de sjalot, knoflook en gedroogde tijm toe en bak nog enkele minuten verder tot de sjalot zacht is en de champignons goudbruin zijn.

Beleg het brood met de gebakken champignons en beleg met de plakken brie. Drizzle de honing eroverheen en bestrooi met de helft van de peterselie. Bedek met de andere boterham. Bestrijk de boterham met een klein beetje olijfolie en leg op het bakblik.

Bak circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot de brie gesmolten en het brood knapperig en goudbruin is.

(Als je wilt kun je de tosti ook bakken in een koekenpan. Besmeer het brood dan aan beide buitenkanten met een laagje roomboter en verwarm de koekenpan met een scheutje olie. Bak de tosti aan beide kanten goudbruin tot de brie gesmolten is.)

Snijd de tosti diagonaal doormidden en bestrooi met de overige peterselie. Serveer direct!

Tosti met gebakken champignons en brie

Tosti met gebakken champignons en brie

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anita

    Was echt super lekker!

    1. Superleuk om te horen Anita! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin