Tropische smoothiebowl

Vandaag geen recept van mijzelf maar van de lieftallige Rebekka! Begin december ontving ik een mail van Rebekka Lensink waarin ze me vertelde over haar liefde voor smoothiebowls en me uitnodigde om een kijkje te nemen op haar Instagramkanaal @rebeklens. Daar deelt ze foto’s van door haar gemaakte smoothiebowls in alle kleuren van de regenboog! Rebekka was op zoek was naar een platform om zo nu en dan haar inspiratie te delen en na het zien van de prachtige foto’s was ik meteen enthousiast. In het verleden deelde ik zelf al eens een smoothiebowl met aardbei en framboos op KNL en ik weet dus dat ze niet alleen mooi maar ook ontzettend lekker zijn.

Vandaag deel ik met groot genoegen haar eerste recept, een tropische smoothiebowl met mango en ananas. Ik geef het woord aan Rebekka:

Hoi! Mijn naam is Rebekka. Ik ben 26 jaar oud en werk als communicatiespecialist en gymleidster. Ik hou van reizen, roze, rondjes rijden in mij cabrio en van fruit.

Smoothiebowl

Mijn lievelings ontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten. Ik maak ze te pas en te onpas.

  • Voor een goede structuur kun je het beste altijd een banaan in je bowl stoppen. Lust je dit niet, dan kun je hem vervangen door een mango.
  • Voor de stevigheid (die heb je immers nodig zodat niet al je decoratie naar de boden van je bowl zakt) is bevroren fruit een must.

Om die reden heb ik altijd minimaal 1 tros bananen thuis en mijn diepvries vol liggen met doosjes diepvriesfruit. Zo heb je altijd heel eenvoudig alle ingrediënten voor een lekkere bowl in huis.

Menu, Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • Handjevol bevroren mango stukjes
  • Handjevol bevroren ananas stukjes
  • Scheut kokosmelk

Verder nodig

  • Blender

Bereiding

Alles moet in de blender. Begin bij de banaan, die is zacht en daardoor makkelijk te mixen. Daar bovenop leg je de rest van het fruit. Giet de kokosmelk er overheen. Vervolgens is het een kwestie van mixen en af en toe even omscheppen. Duurt het te lang, giet er dan gerust nog wat kokosmelk bij. Niet te veel, want de smoothie moet goed stevig blijven in verband met de decoratie.

Decoratie

Hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De smoothie smaakt best tropisch en romig, daarom koos ik voor kokosrasp, passievrucht (ook tropisch, maar juist lekker fris) en granaatappel (heeft een lekkere bite).

Verder gebruik ik hier wat restjes banaan en verse mango (die smaken komen ook terug in de bowl) en pitahaya en die ik nog in de koelkast had liggen. Dit fruit heb ik ‘stekelvormig’ door midden gesneden en in bolletjes uit de vrucht gehaald. Hierdoor lijkt het een stuk aantrekkelijker.

De gouden chocoladebollen en witte chocolade sterretjes zijn geen must, maar wel een aanrader voor de chocolade liefhebbers.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin