Ingrediënten
- 1 banaan
- Handjevol bevroren mango stukjes
- Handjevol bevroren ananas stukjes
- Scheut kokosmelk
Verder nodig
- Blender
Vandaag geen recept van mijzelf maar van de lieftallige Rebekka! Begin december ontving ik een mail van Rebekka Lensink waarin ze me vertelde over haar liefde voor smoothiebowls en me uitnodigde om een kijkje te nemen op haar Instagramkanaal @rebeklens. Daar deelt ze foto’s van door haar gemaakte smoothiebowls in alle kleuren van de regenboog! Rebekka was op zoek was naar een platform om zo nu en dan haar inspiratie te delen en na het zien van de prachtige foto’s was ik meteen enthousiast. In het verleden deelde ik zelf al eens een smoothiebowl met aardbei en framboos op KNL en ik weet dus dat ze niet alleen mooi maar ook ontzettend lekker zijn.
Vandaag deel ik met groot genoegen haar eerste recept, een tropische smoothiebowl met mango en ananas. Ik geef het woord aan Rebekka:
Hoi! Mijn naam is Rebekka. Ik ben 26 jaar oud en werk als communicatiespecialist en gymleidster. Ik hou van reizen, roze, rondjes rijden in mij cabrio en van fruit.
Mijn lievelings ontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten. Ik maak ze te pas en te onpas.
Om die reden heb ik altijd minimaal 1 tros bananen thuis en mijn diepvries vol liggen met doosjes diepvriesfruit. Zo heb je altijd heel eenvoudig alle ingrediënten voor een lekkere bowl in huis.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Alles moet in de blender. Begin bij de banaan, die is zacht en daardoor makkelijk te mixen. Daar bovenop leg je de rest van het fruit. Giet de kokosmelk er overheen. Vervolgens is het een kwestie van mixen en af en toe even omscheppen. Duurt het te lang, giet er dan gerust nog wat kokosmelk bij. Niet te veel, want de smoothie moet goed stevig blijven in verband met de decoratie.
Hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De smoothie smaakt best tropisch en romig, daarom koos ik voor kokosrasp, passievrucht (ook tropisch, maar juist lekker fris) en granaatappel (heeft een lekkere bite).
Verder gebruik ik hier wat restjes banaan en verse mango (die smaken komen ook terug in de bowl) en pitahaya en die ik nog in de koelkast had liggen. Dit fruit heb ik ‘stekelvormig’ door midden gesneden en in bolletjes uit de vrucht gehaald. Hierdoor lijkt het een stuk aantrekkelijker.
De gouden chocoladebollen en witte chocolade sterretjes zijn geen must, maar wel een aanrader voor de chocolade liefhebbers.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie