Truffeljus (basisrecept)

Bij een lekker stuk vlees mag een goede jus eigenlijk niet ontbreken. Deze truffeljus is gemaakt op basis van rundvleesfond. Door de toevoeging van truffelboter krijgt hij ook een heerlijke truffelsmaak. Omdat ik runderfond als basis gebruikt heb smaakt deze truffeljus heerlijk bij biefstuk, een runderrollade, gehaktbal of een ander stuk rundvlees.

Variaties

Als je de rundvleesfond in dit recept vervangt door gevogeltefond of wildfond kun je hem serveren bij een kip-, of kalkoenrollade, of bij een mooi stuk wild zoals hertenbiefstuk. Houd je niet van truffel dan kun je de truffelboter in dit recept achterwege laten (en 40 gram gewone roomboter gebruiken in plaats van 20 gram) en heb je een heerlijke rundvleesjus. Kortom, met dit recept kun je alle kanten op!

Extra smaak

Voeg na het braden van het vlees de vleessappen in de pan toe aan de jus voor een extra lekkere en krachtige vleessmaak.

Truffeljus (basisrecept)

Basisrecepten, Hartige keuken, Kerstrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde