Ingrediënten
- Stoofperen
- Aardappelgratin
- Haricots verts met katenspek
- Truffeljus
- 4 stuks tournedos à 180 gram, op kamertemperatuur
- Margarine om in te bakken
Met kerst iets bijzonders op tafel zetten dat je niet dagelijks eet? Met deze tournedos met truffeljus maak je gegarandeerd indruk op je gasten en het is niet eens moeilijk om te maken! De truffeljus kun je net als de bijgerechten al een dag van tevoren maken. Zo hoef je moment suprême alleen de biefstuk te bakken en de bijgerechten af te bakken en op te warmen.
Ik serveer de tournedos met truffeljus met aardappelgratin, haricots verts rolletjes met katenspek en stoofperen (Ik gebruikte dit keer kant-en-klare stoofperen en dat waren onherkenbare stukken in plaats van mooie peertjes, vandaar dat ze er op de foto een beetje vreemd uitzien. Mijn tip: maak ze lekker zelf een dag van tevoren!) Heerlijke gerechten die perfect passen bij het vlees en de jus en die je stuk voor stuk kunt voorbereiden.
Deze tournedos met truffeljus is onderdeel van een feestelijk driegangen kerstdiner. Serveer als voorgerecht deze tomatentartaar met burrata en als dessert vanilleroomijs met warme kersen en chocoladesaus (recept komt morgen online!).
Menu, Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Vocht van de stoofperen binden? Laat de stoofperen uitlekken en vang het vocht op. Verwarm het stoofperenvocht in een pan en breng tegen de kook aan. Roer 1 eetlepel maizena los met een scheutje koud water tot een glad papje zonder klontjes en roer dit (eerst de helft, indien nodig kun je meer toevoegen) met een garde door het vocht (niet meer laten koken) tot je een licht gebonden saus hebt. Doe de stoofperen bij de saus en warm nog even mee.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie