Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Verrukkelijke rode uienjus
Je hebt niet altijd vlees nodig om een lekkere jus te kunnen maken. In dit recept wordt rode ui gebruikt als basis voor een heerlijke en smaakvolle jus, die bovendien makkelijk en snel te maken is. Erg lekker bij aardappelpuree en een stukje vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 rode uien, gepeld en in halve ringen gesneden
- 5 el balsamicoazijn
- 1 bouillontablet, kip of rund opgelost in 500 ml heet water
- Olijfolie
Verder nodig
Grote koekenpan
Bereiding
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de uien op heel laag vuur totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn.
Zet dan het vuur hoger en voeg als de uien beginnen te kleuren de balsamicoazijn toe.
Laat iets inkoken en voeg dan de bouillon toe. Voor een extra volle en zachte smaak kun je nu eventueel nog wat blokjes roomboter toevoegen aan de jus, ongeveer 40 gram. Ik heb dit achterwege gelaten. Laat weer inkoken tot de gewenste dikte.
Ik serveerde deze rode uienjus met krokante worst van het bakblik en pittige aardappelpuree.
Eet smakelijk!
om 16:25
Dank je wel voor al je lekkere recepten zelf eet ik geen vlees maar heb veel ideeen bij je opgedaan, mooie recepten en zien er lekker uit. deze jus komt me heeel goed van oas.
mis alleen nog de chinese tomatensoep want je indische rijstafels gerechten zijn erg goed en lekker
om 07:33
Erg leuk om te horen. Het kan misschien nog even duren, maar de Chinese tomatensoep komt eraan Eveliene!