Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Verrukkelijke vistaco’s
Verrukkelijke Mexicaanse vistaco’s met Afrikaanse en Oosterse invloeden! Door het gebruik van geurige specerijen zoals râs al hânout krijgen deze vistaco’s een verrassend tintje. Het verslavend lekkere en pittige sausje maakt deze taco’s tot slot helemaal af!
Hoofdgerecht – 3 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 2 stevige, grote witvisfilets (ik had twee mooie schelvisfilets)
- 2 el râs al hânout (Marokkaans kruidenmengsel)
- 2 el bloem
- 1/3 spitskool of witte kool, heel fijngesneden
- Flinke handvol kleine tomaatjes, gehalveerd
- 2 el fijngehakte koriander
- 1 rode ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
- 1 limoen + 1 extra limoen in partjes gesneden om te serveren
- Extra vierge olijfolie + arachide- of zonnebloemolie om in te bakken
- ½ bosje lente-ui, in ringen gesneden
- 3 grote tortillawraps
Voor het verslavend lekkere sausje
- Paar eetlepels mayonaise
- 1 tl harissa (hete chili-pasta, lijkt op sambal)
- 1 tl honing
Verder nodig
Grillpan
Bereiding
Meng in een kom de tomaatjes, koriander, ui en breng op smaak met wat limoensap, olijfolie, zout en peper.
Meng voor de saus de mayonaise, harissa, wat limoensap en honing door elkaar.
Laat de grillpan heet worden en grill één voor één de tortilla’s aan beide kanten, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
Vouw de tortilla’s dubbel en leg ze op een bord.
Dep de visfilets droog met keukenpapier. Snijd de vis in repen en kruid ze rondom met zout, peper en ras-el-hanout. Doe de bloem in een diep bord of kom en wentel de vis door de bloem.
Verhit een koekenpan met een laagje arachideolie en laat heet worden. Bak de visrepen aan beide kanten, totdat ze goudbruin en glanzend vanbinnen zijn.
Niet te lang bakken, anders wordt de vis droog! Leg de vis op een bord.
Vul de taco’s met de fijngesneden kool, visrepen, tomatensalsa, lente-ui en verdeel er wat saus overheen.
Serveer met wat partjes limoen. Eet smakelijk!
Tip!
Wil je op de lijn letten? Vervang dan de mayonaise in het sausje door halfvolle mayonaise of yoghurt.
Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
om 16:24
Mag ik ook effectief Sambal zelf gebruiken in plaats van Harissa? Deze hebben we namelijk nog in huis staan! Groetjes
om 08:27
Jo hoor, dat kan uiteraard! 🙂
om 21:16
Heerlijk gegeten!
om 18:01
Lekker makkelijk gerecht voor doordeweeks!