Vietnamese loempia’s (vega)

Eindelijk kan ik deze vegetarische loempia’s afvinken van mijn nog-te-koken-lijstje. Op de een of andere manier dacht ik dat het ingewikkeld zou zijn om ze te maken en stelde het daarom steeds uit. Zat ik er even naast! De vulling voor deze vegetarische Vietnamese loempia’s maak je in een paar minuten. Het oprollen is ook niet ingewikkeld en daarna doet de frituur de rest van het werk. Ze smaken verrukkelijk! Je kunt ze als hapje serveren, of als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Lekker met een beetje zoete chilisaus. 

Met de vulling in dit recept kun je circa 20 loempia’s maken. Je houdt dan 20 loempiavellen over. Daarmee maakte ik de volgende dag deze (recept volgt binnenkort) Vietnamese loempia’s met gehakt. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten voor de vulling verdubbelen en zo 40 vega loempia’s maken. Loempia’s die gefrituurd zijn en overblijven kun je laten afkoelen en bewaren in de koelkast of vriezer. Je kunt ze opnieuw opwarmen in de oven of airfryer (paar minuten op 180 graden), dan smaken ze weer als vers.

 

Menu, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Bijgerecht, Voor bij de borrel, Groenten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(15 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin