Vijgencake

Verse vijgen zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar ook lekker in gebak. Deze vijgencake met amandel maak je in een handomdraai. De basis maak je van gewoon cakebeslag, maar je bakt hem in een browniebakvorm. De verse vijgen leg je bovenop en blijven na het bakken mooi zichtbaar. 

Seizoen, Gebak, Zomerrecepten, Zoet

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(2 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Siep

    voor mij geen vijgen, maar zou het ook met pruimen of nectarines kunnen?

    1. Jazeker, dat kan ook!

  2. anto

    Zou het ook met gewelde gedroogde vijgen gaan???

    1. Dat geeft wel een andere smaak, maar het kan zeker.

      1. lenie

        ik heb zelf een heteluchtoven, op hoeveel graden moet de cake dan gebakken worden.
        groetjes.

        1. Hoi Lenie, hetelucht op 145 graden.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin