Vijgencake

Verse vijgen zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar ook lekker in gebak. Deze vijgencake met amandel maak je in een handomdraai. De basis maak je van gewoon cakebeslag, maar je bakt hem in een browniebakvorm. De verse vijgen leg je bovenop en blijven na het bakken mooi zichtbaar. 

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(19 stemmen)
8 reacties

Deel je reactie

  1. Moeten de vijgen geschild worden?

    1. Nee hoor, je hoeft de vijgen niet te schillen.

  2. Siep

    voor mij geen vijgen, maar zou het ook met pruimen of nectarines kunnen?

    1. Jazeker, dat kan ook!

  3. anto

    Zou het ook met gewelde gedroogde vijgen gaan???

    1. Dat geeft wel een andere smaak, maar het kan zeker.

      1. lenie

        ik heb zelf een heteluchtoven, op hoeveel graden moet de cake dan gebakken worden.
        groetjes.

        1. Hoi Lenie, hetelucht op 145 graden.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde