Vis goujons

Deze vis goujons zijn eigenlijk hetzelfde als visnuggets. Goujon klinkt alleen wat chiquer! Kleine stukjes visfilet (je kunt ze ook met kipfilet maken) worden gepaneerd en gebakken. Meestal worden ze gefrituurd, maar ik heb ze gebakken in een bodempje olie en dat ging prima.

Welke vis?

Voor deze vis goujons gebruik je het liefst een stevige witvisfilet zoals bijvoorbeeld heekfilet (die heb ik gebruikt) of kabeljauw.

Tartaarsaus

Ik serveer de vis goujons met zelfgemaakte tartaarsaus. Dat is mayonaise waar lekkere smaakmakers aan zijn toegevoegd zoals sjalot, augurk, citroen en kappertjes. Tartaarsaus is een beetje zoetig en lekker fris tegelijk. Het is een heerlijke match met gebakken of gefrituurde vis.

Franse recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde