Vis goujons

Deze vis goujons zijn eigenlijk hetzelfde als visnuggets. Goujon klinkt alleen wat chiquer! Kleine stukjes visfilet (je kunt ze ook met kipfilet maken) worden gepaneerd en gebakken. Meestal worden ze gefrituurd, maar ik heb ze gebakken in een bodempje olie en dat ging prima.

Welke vis?

Voor deze vis goujons gebruik je het liefst een stevige witvisfilet zoals bijvoorbeeld heekfilet (die heb ik gebruikt) of kabeljauw.

Tartaarsaus

Ik serveer de vis goujons met zelfgemaakte tartaarsaus. Dat is mayonaise waar lekkere smaakmakers aan zijn toegevoegd zoals sjalot, augurk, citroen en kappertjes. Tartaarsaus is een beetje zoetig en lekker fris tegelijk. Het is een heerlijke match met gebakken of gefrituurde vis.

Franse recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde