Wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa

Dit heerlijke recept heb ik ontfutseld van manlief Johan. Hij kookt vaak in het weekend en maakt er altijd een feestje van. Deze wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa maakte hij afgelopen zondag. We hebben er heerlijk van zitten smullen. Serveer de wraps met zelfgemaakte avocado-yoghurtdressing en chipotle saus, dan is het Mexicaanse smulfeest compleet!

Dit gerecht is voor 2 à 3 personen.

Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 à 5 kleine, zachte tortillawraps
  • 2 kipfilets, in dikke repen gesneden
  • 1 zakje crispy chicken seasoning mix van Santa Maria (je kunt de seasoning mix ook zelf maken door 50 g maisvlokken te mengen met Mexicaanse kruidenmix)
  • 2 tomaten, zaadlijst en sap verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • 1 limoen
  • Paar blaadjes kropsla
  • 75 g geraspte, jong belegen kaas
  • 1x recept yoghurt-avocadodressing
  • Chipotle saus (die van La Morena is superlekker)

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Ovenschaal

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Strooi de crispy chicken seasoning mix op een bord en wentel de kip erdoor. Bak volgens de omschrijving op het zakje in de oven, tot de kip goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en dek af met een stukje aluminiumfolie. Laat de oven aanstaan.

Maak de tomatensalsa door de tomaat, mais, rode ui, 1 tl fijngehakte koriander en 1 el limoensap in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Beleg de tortillawraps met een blaadje sla, de tomatensalsa, krokante kip en vouw dubbel. Doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. Bestrooi vlak voor serveren met de overige koriander. Serveer met de avocadodressing en chipotle saus.

 

 

 

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mandy

    Vanavond gegeten en wat hebben we hiervan gesmuld. Tot mijn verbazing zelfs de kids.

    1. Leuk om te horen Mandy, een mooier compliment is er niet! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin