Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Zalm ovenschotel met spinazie Boursin
Gesponsord — ‘Wat eten we vandaag?’
Die vraag klinkt menig thuiskok regelmatig in de oren. Maar ook ik moet weleens het antwoord schuldig blijven. Help, inspiratie!
Dus zocht ik hulp bij mijn trouwe keukenprinsen en -prinsessen:
Binnenkort ga ik een lekker gerecht koken met iglo spinazie met Boursin en net als jij kan ook ik soms wel wat inspiratie gebruiken …
Posted by Keukenliefde on woensdag 12 augustus 2015
Wauw, de inspiratie en lekkere recepten stroomden binnen. Iglo spinazie met pasta is grote favoriet, maar ook een ovenschotel en quiche zijn gewild. Het is dus zonneklaar: iglo spinazie maakt elke dag iedereen blij!
Groot voordeel van iglo spinazie vind ik de handige deelblokjes, omdat je die naar wens kunt doseren en al klaar zijn voor gebruik; slechts nog een kwestie van ontdooien. Een topper dus voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon eens geen zin hebt om lang te kokkerellen.
Deze supersnelle ovenschotel met zalm verrukgelukte ik met iglo spinazie met Boursin; want die is heerlijk romig en vol van smaak. De knapperige broodcroutons geven een heerlijke crunch. Kortom: mmmm … een bord vol genot!
Hoofdgerecht voor 2 personen — 15 minuten + 8 minuten in de oven
Ingrediënten
- 1 pak iglo spinazie fijn gehakt met Boursin©, à 450 g
- 1 ei, losgeklopt
- 2 stukken zalmfilet à 160 g, of één groot stuk
- 2 sneetjes wit casinobrood, korsten eraf en in kleine blokjes gesneden
- Paar blaadjes verse basilicum
- 1 biologische citroen
- 2 bosjes trostomaten
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Eventueel om erbij te serveren
- Aardappelpuree, gekookte krieltjes omgezwenkt met peterselieboter, gebakken aardappels, of pasta
Verder nodig
Ovenschaal, keukenmachine, fijne rasp
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie zoals omschreven op het pak.
Bak de broodblokjes in een koekenpan met wat olie of boter, totdat ze licht goudbruin zijn. Rasp de helft van de citroen — niet het witte gedeelte, dat smaakt bitter. Hak een aantal blaadjes basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering. Meng de broodcroutons met de helft van het ei, citroenrasp, fijngehakte basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spinazie over de ovenschaal en leg de zalm en trostomaten erbovenop. Dek de zalm royaal af met het croutonmengsel en druk voorzichtig aan.
Bak circa 8 minuten in de oven, of totdat de zalm vanbinnen glazig en nét gaar is.
Verdeel de spinazie, zalm en trostomaten over twee borden en garneer met de achtergehouden basilicum.
Eet smakelijk!
Dit is een gesponsord bericht.
Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 17:49
Een heerlijk recept ! Ik heb het al diverse keren gemaakt, vanavond voor mijn dochter die moest gaan “vakkenvullen” en dalijk voor de rest van het gezin. Tegen de droogte van de zalm sprenkel ik er een beetje olijfolie over.
Nog een kleine tip misschien: ik zet de spinazie al tijdens het voorverwarmen in de oven (zo nu en dan even omroeren) en als de oven op temperatuur is, is de spinazie ook al ontdooid. Dan laat ik de spinazie nog even in de oven tot ze echt warm is. Scheelt weer een pan !
om 09:01
Hoi Penny, dat is een hele goede tip! Hoe minder afwas, hoe beter! Bedankt! 🙂
om 19:46
Hmm voor het eerst een recept dat redelijk smaakte, maar toch minder naar m’n zin was:(. Moest alles veel langer in de oven laten staan en de bovenkant werd op een gegeven gortdroog, terwijl de binnenkant nog rauw was.. Heb ik de oven te hoog gezet? Normaal geen problemen mee.. Xxx
om 16:04
O wat balen dat het niet goed lukte Amanda. Zeker omdat zalm best prijzig is. 🙁 Dat het misging kan verschillende oorzaken hebben. Is de oven voorverwarmd? Heb je misschien dikkere visfilets gebruikt, zodat ze langer in de oven moeten? Misschien heb je de spinazie misschien al eerder laten ontdooien en koud in de ovenschaal gedaan. Dan duurt het langer voordat de spinazie warm is en de zalm gaart minder snel. Tot slot kan het natuurlijk zijn dat jouw oven anders werkt dan die van mij, waardoor het resultaat anders is. Ondanks de tegenslag hoop ik toch dat het gesmaakt heeft.
om 07:32
Miek, denk dat het aan de zalm heeft gelegen, die was behoorlijk dik. Misschien probeer ik het nog eens 😉 x
om 19:47
Ik vond het een heerlijk recept. Heb wel alles veel langer in de oven gehad om het naar mijn zin te krijgen. Het was voor het eerst dat ik verse zalm gebruikte en oooooh, wat is dat een verschil met die vieze droge blikjes! Ik was pas in een restaurant en at daar een moot zalm. Dat was zó droog. Nu weet ik hoe het wel moet. Dank-je wel !
om 12:54
Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. Als je vis te lang gaart, wordt hij inderdaad droog en dat is zo zonde!
om 09:33
Ik ga het morgen maken, had nog een vraagje, zijn die witte bolletjes aardappelpuree..
Groetjes Ineke
Ps ik geniet van je recepten steeds, gisteren de brocollischotel met balletjes gemaakt. Heerlijk
om 11:14
Leuk om te horen Ineke! Die witte bolletjes zijn inderdaad aardappelpuree. 🙂 Maar gebakken aardappels of tagliatelle passen er ook prima bij.
om 19:53
Het is goed gelukt. Heb het voor 2 personen moeten maken dus aangepast. Voor de spinazie heb ik diepvries genomen, grofbladig gesneden in deelblokjes. Deze in wat room en. 2 volle theelepels Boursin laten ontdooien. Aardappels gekookt, puree genaakt en daar de spinazie erdoor. Croutons erop, even getwijfeld of ik de citroenrasp erdoor moest doen, gelukkig wél gedaan!!! Lieve Annemiek, het was goddelijk?, ik ga het ook eens met kabeljauw proberen Gwen! Goeie tip!
om 19:56
Ps ik had geen basilicum, heb dat in dille veranderd, ging ook goed..
om 15:44
Klinkt heerlijk Ineke! En wat een goed idee om de spinazie te mengen met aardappelpuree, zo maak je er een echt éénpansgerecht van. 🙂
om 19:47
Wat een perfect recept, kabeljauw zou dat ook kunnen ipv zalm?
om 14:09
Dat kan zeker Gwen, je kunt in principe elke vis gebruiken die jezelf lekker vindt, als de filets maar niet te dun zijn.