De lekkerste visrecepten van de barbecue

De lekkerste visrecepten van de barbecue

In de zomer grillen wij graag een visje op de barbecue. Vis is niet alleen licht verteerbaar en gezond maar heeft ook een korte bereidingstijd zodat je snel aan tafel kunt. Toch hoor ik mensen vaak zeggen dat ze niet zo goed weten hoe ze vis het beste klaar kunnen maken op de barbecue. Ter inspiratie heb ik de lekkerste visrecepten op een rij gezet die ideaal zijn om te bereiden op de barbecue. Veel smulplezier!

1. Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Deze zalm van de barbecue bereid je in 10 minuten voor. Door de bereiding in een aluminium barbecueschaaltje blijven alle sappen uit de zalm en tomaatjes bewaard en kun je dit heerlijke vocht later op je bord weer over de vis lepelen.

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

2. Hele forel van de barbecue

Deze hele forel van de barbecue oogt spectaculair en is makkelijk om te maken. Het is een perfect gerecht om te serveren wanneer je een etentje geeft voor vrienden of familie in de tuin.

Hele forel van de barbecue

3. Zalm teriyaki spies

Heerlijke zalm teriyaki spiezen met frisse lente-ui. In de zomer bereid je ze buiten op de barbecue, maar je kunt ze ook binnen bereiden in de grill- of koekenpan. Lekker om te serveren met witte rijst of noedels en broccoli.

Zalm teriyaki spies

4. Vispakketje met courgette, paprika en parmaham

Een lekker vispakketje met courgette, paprika, parmaham en pesto om te bereiden op de barbecue of in de oven. Je kunt hem ‘s ochtends al voorbereiden zodat je hem ‘s avonds alleen in de oven hoeft te schuiven, of op de barbecue hoeft te leggen. Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes of stokbrood en een salade.

Vispakketje met courgette, paprika en parmaham

5. Zalmburger met chilimayo

Deze zalmburgers maak je met zalm en een restje aardappelpuree. Ik gebruik het liefst een combinatie van verse zalm en gerookte zalm, dat geeft een extra volle smaak. Lekker om te serveren met een lepel chilimayonaise, wat pittige waterkers en partjes citroen.

Zalmburger met chilimayo

6. Garnalenspies van de barbecue

Garnalenspiesjes voor op de barbecue maak je heel eenvoudig zelf. Ik gebruik rauwe garnalen die ik marineer in olijfolie, citroen en knoflook. Meer heb je niet nodig! Een uurtje marineren geeft al een lekkere smaak, maar een hele nacht marineren is nog beter. De marinade kan dan goed in de garnalen trekken met verrukkelijk resultaat! Lekker met aioli, of een frisse citroenmayonaise.

Garnalenspies van de barbecue

7. Zeevruchten van de barbecue

Een mix van mosselen, oesters, kokkels en langoustines die gezamenlijk klaargemaakt worden op de bbq. Eventueel nog aan te vullen met gamba’s en scheermessen om het zeevruchtenfestijn compleet te maken.

Zeevruchten van de barbecue

Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde