Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Zelfgemaakte kipschnitzel
Mijn dochter is dol op krokant gebakken kipschnitzel. Mama en papa zijn er ook niet vies van. Hoewel je kipschnitzels prima in de winkel kunt kopen of bij de poelier, is het net zo leuk en makkelijk om ze zelf te maken. Dan wordt zo’n eenvoudige kipschnitzel plotseling een feestje!
En als ik dan toch bezig bent, dan maak ik ook maar meteen mijn befaamde champignonroomsaus. Want die smaakt heerlijk over de kipschnitzel! Of beleg de warme kipschnitzel met plakjes brie, walnoten en honing. De favoriet van dochterlief! Wat is jouw favoriet?
Voor 1 persoon
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 ei
- 2 el bloem (niet afgestreken)
- 40 g paneermeel
- Zout en peper
- Vloeibare bakboter om in te bakken
Verder nodig
Koekenpan met anti-aanbaklaag, diepvrieszak, vleeshamer of steelpan om de kip plat te slaan
Bereiding
Doe de kipfilet in de diepvrieszak (laat de diepvrieszak open) en leg op een snijplank. Sla met de onderkant van een steelpan of met een vleeshamer op de kipfilet om hem platter te maken. Pas op dat je de kipfilet niet kapot slaat.
Haal de kipschnitzel uit de zak en leg op een bord. Bestrooi beide kanten met zout en peper. Zet drie borden of kommen klaar met bloem, losgeklopt ei en het paneermeel. Wentel de kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de paneermeel. Herhaal dit indien wenselijk voor een extra dikke paneerlaag.
Verhit de koekenpan met ruim bakboter en leg de schnitzel in de pan. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Serveer direct.
Basisrecepten, Hartige keuken, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 19:19
Zoals mijn dochter net zei: nou, dat was een erg geslaagde kipschnitzel…
om 10:20
Haha, leuk om te horen Tessa! 🙂
om 20:20
Deze vanavond gemaakt. Prima gelukt, en we hebben heerlijk gegeten.
om 11:28
Leuk om te horen Gwendolyn! 🙂
om 10:06
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Maar dit vind ik nu een leuk recept; de meeste mensen kopen het kant en klaar, maar het is zo simpel om zelf te doen! Ik eet niet vaak vlees, maar dit wil ik toch wel eens een keer proberen.
om 10:36
Klopt helemaal, de simpelste dingen zijn vaak het allerlekkerst! 🙂
om 16:30
Hoi, lijkt me lekker…zou ik deze ook een aantal kunnen maken en dan invriezen?
om 14:16
Ja hoor, dan kan Mieke!