Zelfgemaakte pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus

Zelf pindasaus maken was een van die dingen waar ik me nooit aan zou wagen. Het alom bekende emmertje Wijko pindasaus is naar mijn mening zo lekker, dat ik het niet nodig vond de moeite te nemen. Mijn man daarentegen deed dit wel en met succes! Lekkerder dan die van Wijko? Neem de proef op de som en probeer het zelf uit zou ik zeggen…

Ingrediënten

  • 5 el pindakaas
  • Handje ongezouten pindas’s, kort geroosterd in de koekenpan
  • 5 el kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl cayennepeper

DSC_4165_784x600

Verder nodig
Keukenmachine, koekenpan

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en voeg er 2 eetlepels water aan toe. Mix daarna net zolang totdat je een mooi glad mengsel krijg.

Zelfgemaakte pindasausDSC_4169_800x536

Schep de pindasaus in een sauspan en verwarm dit op een laag vuurtje.

DSC_4170_800x536

Bij ons thuis is altijd discussie over de dikte van de pindasaus. Ik prefereer een gladde en redelijk vloeibare dikte, voor mijn man kan de saus niet dik genoeg zijn. De dikte van deze saus kun je makkelijk zelf bepalen door tijdens het verwarmen meer of minder water toe te voegen.

DSC_4226_800x542

Ik vind dit beslist een lekkere pindasaus maar om nu te zeggen dat dit de allerlekkerste ooit is… daarvoor zou ik eerst nog meer recepten willen uitproberen. Besmet met het ‘zelf-pindasaus-maken-virus’? Zeker weten!

Eet smakelijk!

Aziatische recepten, Basisrecepten, BBQ, Gourmetten, Hartige keuken, Indische recepten, Thema recepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
11 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hallo Annemiek

    Als ik pindasaus maak dan komt het vet naar boven, het lijkt of het gaat schiften.
    Ik heb geen idee hoe het komt maar het ziet er niet lekker uit.
    Hopelijk heb je een antwoord op mijn vraag.

    Groetjes Anneke.

    1. Hoi Anneke,

      Bij mij ging de pindasaus ook schiften, maar de smaak was wel prima. Inmiddels heb ik een ander recept voor pindasaus gedeeld, die naar mijn mening nog lekkerder smaakt en niet gaat schiften: https://www.keukenliefde.nl/video-gehaktballetjes-pindasaus/

      1. Dank je wel, ik ga het uitproberen

        Groetjes Anneke

    2. William

      Ik las ergens op internet dat dat vet vrij komt boven een bepaalde temperatuur. Dus ik probeer de saus niet te warm te laten worden.

  2. ineke de haan

    Ik snap echt niet waarom iedereen zo gek is van wijco!
    Veel te zoet en een ontzettend herkenbare smaak! Het zelfd als conimex, ik merk het meteen als iemand dat gebruikt! Pindasaus is niet moeilijk te maken maar wel veel lekkerder! Maar dat is mijn mening! ?

  3. marjolein

    Ik mis de gember, het fijngesneden gefruite uitje en de sambal in je recept. Maar leuk om te zien dat iedereen z’n eigen recept heeft.

    1. Dat zijn zeker goede aanvullingen Marjolein. Volgende keer proberen! Bedankt.

  4. no rutten

    ik zie dat je pindakaas van de Aldi gebruikt ( niks tegen aldi ) maar om te voorkomen dat er zoals vroeger olie op de pindakaas drijft word er door de producent transvet doorheen gemengd en transvetten wil je beslist niet in je lijf.

    1. Zitten die transvetten alleen in pindakaas van de Aldi? Heb net even zitten lezen op internet en concludeer dat het vrijwel onmogelijk is om helemaal te ontkomen aan transvetten. Het zit namelijk nog in behoorlijk veel producten zoals o.a. margarine, zoutjes, koek, snoep, en veel kant- en klaar producten.

      Ik begrijp verder dat in alle producten waarbij de ingrediënten “plantaardig vet, gedeeltelijk gehard” of “gehydrogeneerd vet” bevatten, transvet kan voorkomen.

      Lastig dus om te verbannen, maar zeker goed om je bewust van te zijn. Bedankt voor je reactie!

  5. Lya van Gelder-Verbrugh

    Dit lijkt mij heerlijk en ook vrij makkelijk.

    Ik heb al in jaren geen pindasaus zelf gemaakt.
    Mijn moeder deed dat(geleerd van een Indonesiche buurman)
    Heb dat ook wel gedaan maar is best veel werk.
    Da gaat met ontvelde tomaten zeer fijn gesneden ui en knoflook
    aanbakken en beetje voor beetje water . en pruttelen en dan
    de pindakaas en smaakmakers. Was heel lekker maar weet ook
    niet precies meer hoe het ging. Heel langzaam proces dat wel.

    Die van jou gaat iets sneller lijkt mij. Zal is gaan zoeken
    heb 2 indonesiche kookboeken waarvan een heel oud.
    Die mevrouw haar naam was Okki en zijn gewoon gestencelde vellen
    dus niet echt een kookboek.

    Maar deze pindasaus ziet er heerlijk uit.

    Groetjes Lya

    1. Ben benieuwd Lya 🙂

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com