Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet uit de oven is heerlijk en makkelijk om te maken. Lekker als bijgerecht, of in een kapsalon met zelfgemaakte kipshoarma. Serveer met Griekse (knoflook)yoghurt en sriracha, dat is een zalige combi!

Basisrecepten, Menu, Hartige keuken, Aardappel en meer, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el maizena
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf uienpoeder
  • Snuf paprikapoeder
  • Zwarte peper uit de molen
  • Optioneel fijngehakte peterselie om te bestrooien

Bereiding

Boen de zoete aardappels schoon (schillen hoeft niet) en snijd ze in frietjes. Doe de zoete aardappelfrietjes in een kom met koud water zodat ze onder staan. Laat ze 30 minuten in het water liggen — hierdoor verwijder je het zetmeel waardoor ze straks krokanter bakken in de oven. Schep de zoete aardappelfrietjes uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Hussel de zoete aardappelfrietjes om met zonnebloemolie — zodat ze bedekt zijn met een dun laagje. Bestrooi ze met maizena, knoflook-, uien- en paprikapoeder en zwarte peper. Verdeel de zoete aardappelfrietjes in een enkele laag over het bakblik, zorg dat ze vrij liggen en niet bovenop elkaar. Gebruik eventueel een tweede bakblik als het niet past. Bak 30 minuten in het midden van de oven, of tot ze knapperig zijn. (De oventijd is een indicatie want elke oven werkt anders, misschien duurt het in jouw oven korter of langer.) Draai ze halverwege een keer om.

Bestrooi de zoete aardappelfrietjes voor serveren met zeezout en eventueel wat fijngehakte peterselie. Serveer direct.

Zoete aardappelfriet uit de oven

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin