Zomercocktail: Dewar’s whisky & ginger ale

Zomercocktail: Dewar's whisky & ginger ale

’s Zomers slaat voortdurend mijn hoofd op hol.

Dan zoek ik onophoudelijk naar mijn ‘prins op het witte paard’. Dan weerhoudt niets mij ervan om mijn verhitte smaakpapillen te blussen met verkoelend genot. Onafgebroken speur ik naar mijn favoriete zomerdrank: cocktails!

Met haviksogen bestookte ik dan ook onderstaand persbericht. Het verhaal over een warmhartige zomercocktail op zoek naar zijn ware liefde, deed mijn hart ontvlammen van ontembare lusten naar spijs en drank. Meteen schreef ik een liefdesbrief. Smachtend wachtte ik op antwoord. Uren leken dagen, dagen leken weken. Eén, twee dagen verstreken – o, mijn vurige hartje vulde zich met wanhoop!

Toen … plotseling op de derde dag … brak het donkere wolkendek open, de zon verlichtte mijn ziel: de postbode drukte liefdevol een prachtig exemplaar in mijn armen van Dewar’s whisky. Je had het moeten zien; avond na avond spatten de liefdesvonken nog knetterend in het rond …

Een verfrissende cocktail mét karakter voor lange zomeravonden

De gin-tonic wordt deze zomer nog steeds gedronken, maar langzaamaan krijgt deze concurrentie van andere mixdrankjes. Door de populariteit van de gin-tonic is naast de tonicmarkt ook het assortiment van andere kwalitatieve mixerdrankjes flink gegroeid. Zo is er steeds meer vraag naar diverse cocktails met whisky. Waar voorheen whisky met name in combinatie met cola werd gedronken, zijn er nu tal van meer verfijnde en originele mogelijkheden om te mixen met whisky. Een voorbeeld hiervan is whisky met ginger ale en een partje limoen.

Dewar’s whisky is bijvoorbeeld uitermate geschikt om te mixen met ginger ale. Het whiskymerk is inmiddels de meest bekroonde blended scotch en de volle, ronde smaak van met toetsen van honing en vanille van deze karakteristieke whisky combineert perfect met deze mixdrank. Voor een extra zomerse touch top je hem af met verse limoen. De cocktail is vol van karakter en verfrissend tegelijkertijd waardoor hij goed in de smaak valt bij zowel whiskyliefhebbers als minder frequente whisky drinkers.

En voor een premium cocktail met nog meer karakter is Dewar’s 12YO een goede optie. Doordat de whisky na het blenden nogmaals heeft kunnen rijpen op het vat, is deze voller qua smaak. Een cocktail met nog meer diepgang die perfect aansluit bij een goede maaltijd of gewoon lekker op het terras of in de bar.

Ingrediënten

  • 50 ml Dewar’s whisky 12YO of Dewar’s White Label
  • 150 ml kwalitatieve ginger ale (bijvoorbeeld Fever-Tree)
  • 2 schijfjes limoen

Bereiding
Vul een tumblerglas met ijsblokjes, giet daarover Dewar’s en de premium ginger ale. Knijp wat sap uit de limoenschijfjes over de mix en drop de schijfjes in het glas. Eventueel voorzichtig omroeren.

Deze cocktail liet mij zinderen van geluk – net als het water van een Schots bergbeekje dat doet met oververhitte en vermoeide wandelvoeten; zo ook verfrist dit drankje op een zwoele zomeravond ieders zinnen. Dus zomer, komaan, pak de wandelstok en zet de pas er nog eens stevig in … 🙂

Zomercocktail: Dewar's whisky & ginger ale

Proost!   – Annemiek

Over Dewar’s

Het Schotse whiskylabel Dewar’s, sinds 1893 hofleverancier van het Britse koningshuis, introduceert naast een vernieuwde fles ook haar Dewar’s White Label, een premium blend van meer dan 40 single malt- en graanwhisky’s. Hiermee breidt het Schotse whiskylabel haar assortiment in Nederland uit. Daarnaast zijn ook Dewar’s 12, Dewar’s 18 en Dewar’s Signature beschikbaar. Het Schotse label ontwikkelde sinds haar ontstaan in 1846 een bijzonder marrying process – een uniek rijpingsproces voor premium blends. Dankzij de combinatie van deze techniek en de heritage van het merk, heeft Dewar’s vandaag wereldwijd de meeste internationale onderscheidingen van alle Schotse blended whisky’s op haar naam. Dewar’s is beschikbaar bij de betere slijterij, horecagroothandel en drankenspecialist. Aanbevolen adviesprijzen: White Label €19,49, 12YO €32,49, 18YO €84,99, Signature Blend €209,99. www.dewars.com

Gelegenheid, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Mannenvoer, Drankrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde