Appeltaart met notencrumble

Appeltaart met notencrumble

Er staat een hoge straf op …

Oud-Hollandse appeltaart mag in huize Verweij op geen enkele verjaardag ontbreken! Deze heerlijke variant met notencrumble pronkte op tafel tijdens mijn dochters vijfde verjaardag. Elk hartje dat ervan snoepte kleurde verliefdrood van verrukking!

Gebak/nagerecht voor 10 personen — 45 minuten + 1 uur op 180 graden in de oven

Ingrediënten

  • 300 g bloem + 2 el extra
  • 200 g koude, ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + wat extra om vorm in te vetten
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el walnoten
  • 1 el pecannoten
  • 1,5 kilo appels
  • 2 el custardpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker

Verder nodig
Springvorm 24 cm, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Hak de noten met een mes of in een keukenmachine tot grove kruimels. Kneed de bloem met de boter en suiker tot grove kruimels. Doe de helft van de kruimels in een andere kom en meng met de noten. Dek af met vershoudfolie en zet zolang in de koelkast.

Kneed de overige deegkruimels tot een glad deeg en bekleed de springvorm hiermee. Omdat dit deeg erg kruimelig is, gaat uitrollen lastig. Je kunt het deeg dus het beste in de vorm uitdrukken. Zet zolang in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Hussel de appel om met de custard- en kaneelpoeder en vanillesuiker. Verdeel de appelvulling over de springvorm en druk goed aan, dek af met de notenkruimels.

Bak circa 60 minuten in de oven op 180 graden, of totdat de kruimels licht goudbruin zijn. Laat de taart voor het aansnijden minimaal 20 minuten afkoelen.

Appeltaart met notencrumble

Geniet ervan!

Tip

Naast deze appelkruimeltaart maakte ik ook nog een monchoutaart met kersencompote en een stroopwafeltaart (recept volgt). Probeer ze allemaal!

Speak Your Mind

*