Basisrecept: poffertjes (zonder gist)

Basisrecept: poffertjes (zonder gist)

Dit is een heerlijk en eenvoudig recept om zelf poffertjes te maken. Ik gebruik geen gist dus het beslag hoeft niet te rijzen. Je kunt direct aan de slag. Dit recept is voldoende voor 4 grote eters!

Ingrediënten (alles op kamertemperatuur)

  • 50 g zachte roomboter + 50 g gesmolten roomboter om in te vetten
  • 65 g witte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml volle melk

Verder nodig
Handmixer, poffertjespan, spuitfles (eventueel een wegwerpspuitzak of diepvrieszak waarvan een klein puntje is afgeknipt kan ook), kwastje om pan in te vetten

Bereiding
Klop de 50 gram boter, suiker en zout tot een romig, luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg om en om het bakmeel en de melk toe en mix op lage stand door het beslag. Klop tot een glad beslag zonder klontjes. Giet het beslag in een spuitfles.

Verhit de poffertjespan op middelhoog vuur en bestrijk elk kuiltje met boter. Vul elke holtje voor 3/4 met het poffertjesbeslag. Bak totdat de onderkant vanzelf loslaat en je de poffertjes om kan keren. Bestrijk de pan voordat je de poffertjes omkeert nogmaals met boter. Bak de andere kant goudbruin.

Serveer met nog meer boter en flink wat poedersuiker (Vooruit, vandaag mag het. Je eet poffertjes zoals het hoort, of je eet ze niet!).

Basisrecept: poffertjes (zonder gist) Basisrecept: poffertjes (zonder gist)

Enjoy!

Wereldgerecht, Thema recepten, Basisrecepten, Kinderrecepten, Hollandse recepten, Dessert, Zoete keuken, Budget, Hoofdgerecht, Zoet

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin