Romige citroensaus (voor bij visgerechten)

Romige citroensaus (voor bij visgerechten)

Deze eenvoudig te maken citroensaus smaakt heerlijk bij tal van visgerechten zoals kabeljauw, zalm of garnalen. Ik serveer deze citroensaus tevens graag bij kort gebakken coquilles als amuse of voorgerecht. Minimale inspanning, maximale smaak!

Je kunt de citroensaus prima van tevoren al maken, bewaren in de koelkast en vlak voor serveren even opnieuw opwarmen.

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 biologische citroen
  • Flinke klont roomboter
  • 1 eidooier
  • Snufje peper en zout

Verder nodig
Fijne rasp, sauspannetje, garde

Bereiding

Verwarm de slagroom met de rasp en het sap van een halve citroen. Laat 5 minuten trekken. Klop de roomboter door de saus en laat de saus iets afkoelen. Voeg de eidooier toe en en verwarm al kloppend totdat de saus dikker wordt.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Enjoy!

Speak Your Mind

*