Kip souvlaki

Kip souvlaki

Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze kip souvlaki! Heerlijke stukjes kip gemarineerd in Griekse smaakmakers als citroen, knoflook en oregano. Serveer met tzatziki (probeer deze zelfgemaakte eens), platbrood en salade. Yes! Dat de zomer nog maar heel lang mag duren!

Hoe langer je de kip marineert, hoe malser en smaakvoller het vlees na bereiding is. Zet de kip dus het liefst al een avond van tevoren in de marinade!

Voor 4 personen — 20 minuten + 24 uur marineren

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 el oregano, gedroogd of vers (ik gebruikte beide)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout uit de molen

Bereiding
Snijd de kip in middelgrote stukken en doe in een kom. Voeg de overige ingredienten toe, roer goed door en laat een nacht marineren.

Kip souvlaki-1157

Rijg de kip aan spiezen en grill op de barbecue, of in de grillpan.

Kip souvlaki-1188

Kip souvlaki-1205

Kalí órexi

Comments

  1. Leuk recept, wellicht een tip: het zuur van de citroen heeft een ‘garende’ werking waardoor de kip wat meer taai kan worden dan gewenst. Vaak gebruik ik dan ook de geraspte schil van een citroen. Wel die fijne citroenaroma’s, maar met behoud van de malse structuur van de kip.

    • Mijn ervaring is dat de kip er juist heel mals van wordt Arjan, maar bedankt voor de tip. Zowieso een goed idee om wat citroenrasp toe te voegen, voor een heerlijk citroenaroma.

Speak Your Mind

*