Koken op de camping: barbecue-worstspiezen

Koken op de camping: barbecue-worstspiezen

In knoflookolie gemarineerde worstspiezen met champignon en paprika voor op de barbecue.

Deze barbecue-worstspiezen maak heel snel en eenvoudig met kant-en-klaar gekruide worstjes. Ik ben dol op pittig gekruide mergeuz-worstjes, maar in principe kun je elke verse worst gebruiken die je maar kunt vinden in de campingwinkel of op de markt, en die jezelf lekker vindt. De in stukken gesneden worst en groenten marineer ik van tevoren in wat knoflook-kruidenolie. Dat geeft een extra lekkere smaak!

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 6 verse worstjes (bijv. merguez, saucijs of braadworst)
  • 6 plakken chorizo (of andere harde worst zoals bijv. salami)
  • 6 champignons
  • 1 paprika, in middelgrote stukken gesneden
  • 2 rode uien, in middelgrote stukken gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

Koken op de camping: barbecue-worstspiezen

Verder nodig
6 houten satéprikkers, minimaal 1 uur geweekt in water

Bereiding
Steek de barbecue aan. Roer de olijfolie, knoflook en peterselie (houd wat peterselie achter voor garnering) door elkaar.

Snijd de worstjes in drie stukken en doe samen met de overige ingrediënten in een kom. Voeg de knoflook-kruidenolie toe en hussel om. Laat 10 minuten marineren.

Rijg de ingrediënten aan de satéprikkers en grill op de barbecue totdat de worst gaar is.

Bestrooi de barbecue-worstspiezen met wat peterselie en serveer. Lekker met couscoussalade en stokbrood.

Koken op de camping: barbecue-worstspiezen

Eet smakelijk!

TIP

Houd je van pittig? Voeg dan nog wat fijngesneden rode peper, of gedroogde chilivlokken toe aan de knoflookolie.

Comments

  1. Ook al ga ik niet kamperen, dit recept is toch leuk voor op de barbecue!

Speak Your Mind

*