Loaded nachos – Mexicaanse tortillaschotel

Loaded nachos - Mexicaanse tortillaschotel

Burritos als ontbijt, chili met chocolade en tortillachips als hoofdgerecht, in Mexico kan het allemaal! Deze Mexicaanse tortillaschotel zit afgeladen vol met verrukkelijke laagjes tortillachips, pittig gekruid gehakt en kaas: oftewel loaded nachos!

Deze tortillaschotel smaakt het allerlekkerst tijdens een spannende voetbalwedstrijd met een ijskoud (Mexicaans) biertje. Nodig iedereen uit want je kunt er met z’n allen heerlijk ongegeneerd van snaaien!

Hoofdgerecht voor 4 personen, of snack voor 8 personen – 30 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Grote zak tortillachips (naturel)
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
  • 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt
  • Paar stengels lente-ui, in ringen gesneden
  • 200 g geraspte kaas
  • Zout en peper uit de molen
  • Olie om in te bakken

Voor de salsa

  • 3 grote tomaten
  • 1 avocado
  • 1 jalapeño peper, in smalle ringen gesneden
  • Paar takjes peterselie of koriander, fijngehakt
  • Sap van een halve limoen

DSC_9809_795x600

Verder nodig
Grote ondiepe ovenschaal

Bereiding
Verhit een grote koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en paprika op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de specerijen toe en bak kort nog even verder.

DSC_9817_800x536

Voeg het gehakt toe en roer met een vork los. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de kidneybonen en mais toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen totdat het gehakt gaar en zacht is en het vocht bijna verdampt is.

DSC_9825_800x536

Zet het vuur uit en roer de helft van de lente-ui door het gehakt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje tortillachips. Bedek met een laagje gehakt en geraspte kaas en herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met gehakt en kaas.

DSC_9853_800x536

Bak ongeveer tien minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Maak ondertussen de salsa.

Halveer de tomaten en verwijder het sap en de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.

DSC_9828_800x536

Halveer de avocado over de lengte en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees, in de schil, in blokjes en schep het vruchtvlees vervolgens met een lepel uit de schil.

DSC_9835_800x493

Meng de tomaat, avocado, jalapeño, peterselie en limoensap voorzichtig in een kom en breng op smaak met zout en peper.

DSC_9843_800x536

Serveer de nachos met de salsa en eventueel nog wat zure room, of crème fraîche.

Loaded nachos - Mexicaanse tortillaschotel


Loaded nachos - Mexicaanse tortillaschotel

Eet smakelijk!

Comments

  1. Chantal says:

    Oefffff wat was dat lekker. Dat ga ik vaker maken😄

  2. Dianne Stegeman says:

    Hoi Annemiek,

    We maken geregeld gebruik van jouw ideeën. Vaak erg lekker.
    Dit gerecht al meerdere keren gemaakt. Morgen weer, zó lekker helemaal met dit mooie weer en met de vakantie in het vooruitzicht😎

    Groetjes Dianne

  3. TijnisLoL says:

    haha ik ga dit gerecht maken voor school ik hoop dat de klas het lekker vind

  4. Hoi Annemiek,
    Dit ziet er zooooo lekker uit. Zoiets maken als deze loaded nachos staat absoluut op mijn to-cook lijstje. Heerlijk!

  5. Maria says:

    Gekke vraag misschien, maar welk merk tortillachips gebruik jij hiervoor? Ik vind de doritos naturel namelijk niet zo lekker en op jouw foto’s lijken dit ook geen doritos te zijn.. 🙂

    • Volgens mij gebruikte ik een zak tortillachips van de Aldi of Lidl, maar dat weet ik niet meer zeker. Ik vind tortillachips trouwens ook niet zo lekker om zo te eten, maar wel in deze nachoschotel. 🙂

  6. Dit ziet er zalig uit! Ga het gauw maken hoor, groetjes, Willie

  7. lya van gelder says:

    Hoi Annemiek,

    Heb hem gemaakt en het was heerlijk.

    Dit wordt een blijvertje

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*