3x bakken met wortel

Is het heel gek om te bakken met worteltjes? Vroeger dacht ik van wel. Maar mooi niet dus, want wortelgebak is verrukkelijk! Vandaag zet ik drie van mijn favoriete wortelgebak voor je op een rij. In willekeurige volgorde!

1. Carrot Cake

Zoet & Zalig: carrot cake

Het recept voor deze carrot cake komt uit Het Kookboek van Yotam Ottolenghi; ik ben fan van al zijn recepten. Deze carrot cake is de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb. Het cakegedeelte met wortel, walnoot en kokos is smeuïg en superluchtig van structuur. Samen met de fluweelzachte en zoete roomkaastopping een verwennerij die je niet mag missen!

2. Worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur

Worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur

Koffie in worteltaart had ik zelf nog niet bedacht. Deze worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur zag ik in het blad Foodies waar ik abonnee van ben. Het recept is zo kinderlijk eenvoudig dat ik er direct mee aan de slag ging. Het resultaat is heerlijk! De subtiele koffiesmaak past perfect bij de zoete wortelsmaak en de wittechocoladetopping met walnoten maakt het feest compleet!

3. Wortelcake met walnoot en kokos

Wortelcake met walnoot en kokos

Deze wortelcake is heerlijk gevuld met wortel (duh), walnoot en kokos. Ik gebruik olie in plaats van boter waardoor de cake iets luchtiger en sappiger wordt. Door de cake na het bakken te bestrijken met warme jam en te bestrooien met kokos maak je er een echte traktatie van. Enjoy!

Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde