Rabarber yoghurtcake

O jongens, ik kan maar geen genoeg krijgen van rabarber. Na het maken van de rabarbercheesecake die ik afgelopen week met je deelde, had ik nog wat rabarbercompote en rabarberstengels over. Een cake is zo gemaakt en dus maakte ik een rabarber yoghurtcake.

Het werd een frisse variant met olie en yoghurt in plaats van boter en friszure stukjes rabarber door het beslag. Van de rabarbercompote en wat poedersuiker maakte ik een heerlijk glazuur om over te cake te strijken. Een echte topper deze cake!

Seizoen, Gebak, Lenterecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g bloem + 1 el extra om de vorm te bestuiven
  • 10 g bakpoeder
  • 175 g witte basterdsuiker + 1 el extra
  • Snufje zout
  • 180 ml yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie + extra olie of boter om de bakvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1x recept rabarber compote (houd een hele rabarberstengel achterwege)
  • 100 g poedersuiker

Verder nodig

  • Cakeblik van 25 cm

Bereiding

Vet de cakevorm in met olie of boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer de bloem, bakpoeder, suiker en het zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de yoghurt, zonnebloemolie, eieren en vanille-extract totdat ze goed gemengd zijn. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag zonder klontjes.

Snijd de achtergehouden rabarberstengel in stukjes van 1 cm en hussel om met 1 eetlepel suiker. Spatel de rabarberstukjes door het cakebeslag en verdeel over de cakevorm. Verdeel 5 eetlepels rabarbermoes over de cake en trek met de achterkant van een vork of lepel door het beslag zodat een mooie swirl ontstaat.

Bak de cake 55 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 20 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.

Roer een dik, vloeibaar glazuur van de poedersuiker en een paar eetlepels rabarbermoes. Verdeel dit over de bovenkant van de cake en laat het glazuur drogen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com