5 gezonde toppings voor in je schaaltje yoghurt

5 gezonde toppings voor in je schaaltje yoghurt

Grote kans dat jij weleens een schaaltje yoghurt soldaat maakt. Maar ja, wat doe je dan door de yoghurt heen? En welke opties zijn gezond? Ik vroeg huisdiëtist Jonathan Klaassen een aantal opties te delen. Wat zijn gezonde toppings?

1. Muesli (basis)

Wellicht een open deur, maar het is nou eenmaal een gezonde topping. Let alleen wel op! Ga voor havermout, een basis muesli of een variant met noten en zaden en kies geen variant waar suiker aan is toegevoegd. Staat er ‘krokant’ of ‘crunchy’ op de verpakking weet dan dat er toegevoegde suikers in zitten. De vraag is of je dat wilt, het voegt immers niks toe aan de voedingswaarde en je krijgt wel extra calorieën binnen. Wil je het gezondste jongetje of meisje van de klas zijn? Maak yoghurt dan zoet met (gedroogd) fruit of een beetje honing.

2. Zemelen (tarwe of haver)

Zemelen, dit kan vanuit tarwe komen of haver is echt een waanzinnig product. Een schepje zemelen in je yoghurt kan wonderen doen en is topping die niet mag ontbreken. In zemelen vind je tal van vitamines en mineralen en in het bijzonder heel veel voedingsvezels. Deze stoffen houden de darmflora gezond en geven een verzadigend gevoel, dat is dan weer handig als je bezig bent met afvallen.

3. 100% Pindakaas

Met 100% pindakaas heb je een gezond product in je keukenkastje staan, je krijgt namelijk allerlei voedingsstoffen binnen zoals volwaardige eiwitten, gezonde vetten, vezels én verschillende vitamines en mineralen zoals vitamine E, B6, magnesium en zink. De gezonde vetten verlagen trouwens het LDL-cholesterol en daarmee verklein je de kans op hart-en vaatziekten. Een (klein) lepeltje in je yoghurt, en je doet je gezondheid een plezier maar ook de online diëtist.

4. Mangostukjes (diepvries)

Mangostukjes uit de vriezer zijn net zo gezond als vers fruit, voedingsstoffen gaan bij het invriezen niet verloren. Ook is het een stuk goedkoper dan wanneer je een mango vers koopt. Verder geeft het je gerecht een zoete smaak en je krijgt vezels, vitamine A en C binnen en wat foliumzuur, B6, ijzer en een beetje calcium, zink en vitamine E. Neem twee flinke eetlepels mango (ontdooi ze) en voeg toe!

5. Blauwe bessen

De blauwe bessen behoort toch wel tot de bessen met ontzettend veel voedingstoffen. Voedingsvezels, vitamine C, K, het mineraal mangaan en antioxidanten. Antioxidanten ‘vangen’ vrije radicalen op, dit zijn normale maar agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. En vooral vanwege deze voedingstoffen krijgt de blauwe bes een plek.
Veel eetplezier!

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde