7x het lekkerste recept met krieltjes

7x het lekkerste recept met krieltjes

Wij Verweijtjes zijn geen grote aardappeleters maar zijn wel dol op krieltjes. Zo’n klein aardappeltje oogt gewoon wat smakelijker dan zo’n grote pieper. En net als zijn grote broer kun je er alle kanten mee op. Verwerkt in een lekkere salade of ovenschotel tot gebakken in de pan, wij zijn er dol op! Om je te inspireren heb ik hieronder de lekkerste krieltjesrecepten op een rij gezet. Benieuwd welke jij op tafel zet?

1. Goddelijke aardappelsalade

“Kan ik nog iets meenemen?”, vraag ik aan mijn moeder door de telefoon. We hebben net een datum geprikt voor een barbecue. “Een bak salade, aardappelsalade bijvoorbeeld”. Heel even flitst de kartoffelsalat met bieslook en crème fraîche van de Aldi door mijn hoofd. Die vind ik echt lekker. Ik schud mijn hoofd. Dat zou te makkelijk zijn. Bovendien, wat kost het nu helemaal voor moeite om zelf aardappelsalade te maken. Snel maak ik een boodschappenlijstje met de benodigdheden. Ik besluit dat voor mijn moeder alleen het beste goed genoeg is. Ik maak een goddelijke aardappelsalade!

2. Boerenomelet met krieltjes

Nog zo’n lekker recept met krieltjes waar we dol op zijn is deze boerenomelet! Krieltjes, wat reepjes ontbijtspek en gesneden soepgroenten worden eerst gebakken in de koekenpan en dan giet je er wat losgeklopt ei overheen. Even laten stollen en – voor de liefhebber – bestrooien met geraspte kaas. Smullen maar! Heerlijk met een groene salade!

Boerenomelet met krieltjes

3. Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan!

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

4. Vissalon met remouladesaus

Na de populaire kapsalon en kipsalon is het nu tijd voor de vissalon! En o jongens, dit is denk ik mijn nieuwe favoriet! Niet alleen is hij makkelijker en sneller te maken dan zijn voorgangers, maar geserveerd met mijn zelfgemaakte remouladesaus staat deze vissalon garant voor een zinnenprikkelend VerrukGeluk-moment!

5. Hele kip uit de oven met krieltjes

Dit is een van mijn favoriete gerechten die ik maak als ik echt iets heel lekkers wil eten, maar niet te lang in de keuken wil staan. Een hele gebraden kip uit de oven met kleine krielaardappeltjes in de schil. Alles gaat bij elkaar op het bakblik in de oven en heeft dezelfde bereidingstijd. Lekker makkelijk dus! Serveer er gesmoorde doperwten met spek en sla in room bij en geniet van een waar feestmaal!

Hele kip uit de oven met krieltjes

6. Salade niçoise

Een van mijn favoriete salades om krieltjes in te verwerken in de Franse salade niçoise. Een heerlijke maaltijdsalade met tonijn, groenten en ei. In sommige varianten wordt ook ansjovisfilet toegevoegd: die prak ik het liefste fijn en klop hem door de dressing voor een smakelijke zoute kick!

Koken op de camping: salade niçoise

7. Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes

Deze broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes is al jaren een van de populairste recepten op KeukenLiefde. Iedereen is er dol op!

Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes

 

Geen categorie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde