Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappels
- Olijfolie + ongezouten roomboter om in te bakken
- Paar sprietjes bieslook
Verder nodig
- Grove rasp
- Koekenpan
Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is een platte, ronde koek gemaakt van geraspte aardappel die krokant is gebakken in de koekenpan. Moeilijk om te maken is het niet. Voor het lekkerste resultaat worden de aardappels eerst met schil gekookt en daarna gepeld. Zo behoudt de aardappel al zijn smaak!
Je kunt de aardappels al een dag van tevoren koken en pellen. Zo hoef je de aardappels voordat je aan tafel gaat alleen nog maar te raspen en te bakken. Daarna word je beloond met de lekkerste aardappelrösti die je ooit hebt gegeten!
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Duitse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Dit is een heerlijk basisrecept waar je van hartelust mee kunt varieëren. Rasp bijvoorbeeld een ui mee voor extra smaak of voeg extra geraspte groenten toe zoals wortel of courgette!
Kook de aardappels met schil in een ruime pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn. Dit duurt circa 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Giet de aardappels af en zet de pan even terug op laag vuur om droog te stomen.
Laat de aardappels afkoelen tot je ze vast kunt houden om te pellen. Pel de aardappels en laat verder afkoelen. Rasp de aardappels met de grove rasp.
Verhit een ruime koekenpan met een scheut olijfolie en een klont roomboter en wacht tot de belletjes zijn verdwenen. Voeg de aardappelrösti toe en druk met een lepel iets platter zodat er een koek ontstaat. Bestrooi met zout en peper uit de molen. Bak op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin is. Schuif de rösti op een bord. Zet de koekenpan als een deksel op het bord en draai om zodat de rösti omgekeerd in de pan ligt. Bak verder tot ook de andere kant goudbruin en krokant is.
Bestrooi de rösti vlak voor serveren met versgeknipte bieslook.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie