Aardbeienmousse

Een dessert met aardbeien en slagroom is altijd goed toch? Zeker als je daarvoor die heerlijke zoete Hollandse aardbeien gebruikt die nu overal volop verkrijgbaar zijn. Dan heb je verder niks meer nodig. Oké, vooruit, ik voeg nog wat gelatine en een klein beetje extra suiker toe want dan maak je dit heerlijke zomerdessert: fluweelzachte aardbeienmousse! 

Seizoen, Dessert, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 g aardbeien + 6 hele aardbeien voor garnering
  • 1 el limoensap
  • 200 ml slagroom
  • 3 el fijne kristalsuiker

Nodig

  • Keukenmachine met hakmes
  • 4 dessertglazen

Bereiding

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in ruim koud water. Verwarm de gelatineblaadjes met een klein beetje aanhangend vocht in een steelpannetje totdat ze opgelost zijn. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.

Was de aardbeien met kroontje en laat ze uitlekken. Verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien fijn met het limoensap. Roer de gelatine door de aardbeienpuree en zet weg in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de suiker.

Voeg de aardbeienpuree toe aan de slagroom en spatel luchtig door elkaar. Doe de aardbeienmousse in een beker met schenktuit of in een spuitzak en verdeel over 4 dessertglazen. Zet minimaal een uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven. Garneer met de achtergehouden aardbeien.

 

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com