Aardbeienroomijs (uit de ijsmachine)

Zelf roomijs maken stond al heel lang op mijn to do list en eindelijk kan ik hem afvinken. Ik had al wel wat recepten voor gezond ijs (dit en dit recept) gedeeld op KL maar dat kan (wat mij betreft) toch niet tippen aan echt roomijs. Om roomijs te maken is het handig om een ijsmachine te hebben. Zonder ijsmachine kan dat ook maar dat is iets bewerkelijker. Je moet het ijs dan in een diepvriesbak invriezen en regelmatig doorroeren om ijskristallen te voorkomen. In dit recept maak ik aardbeienroomijs met een ijsmachine en geloof me, dat is supermakkelijk en verslavend lekker!

Ik gebruik de ijsmachine Ice Cream & Gelato Professional van Cuisinart. Daar zitten twee ijspeddels bij waarmee je zowel gelato als roomijs kunt maken. Een kind kan de was doen, zo makkelijk is het. Dit recept voor aardbeienroomijs vond ik in het bijgeleverde boekje van Cuisinart (het recept staat ook op hun website) en aangezien ik zelf nul ervaring had met ijs maken leek het me een goed recept om mee te beginnen. Binnen 50 minuten (inclusief voorbereiding) is het roomijs klaar. Ik maakte dit ijs op de verjaardag van dochterlief als dessert en de hele bak (1,5 l) ging schoon leeg. Zegt genoeg toch. 😉

 

Familiegerechten, Menu, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(12 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Lijkt mij erg lekker, maar wel heeel erg prijzig!

  1. Dat klopt Yvonne. Maar wel een goede investering als je van ijs houdt! 😃

   1. We hebben gesmikkeld van je ijs het was heerlijk. En zo gemakkelijk. Kijk uit naar meer ijs recepten.

    1. Leuk om te horen Regina!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde