Achter de schermen week 18

Achter de schermen week 18

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram

Maandag

Na onze terugkomst uit Portugal, vallen we maandag direct met onze neus in de boter. Het is Koningsdag en dus feest! In de ochtend moet er eerst even gewerkt worden, maar ’s middags gaat de computer aan de kant en duiken we de stad in. Opa en oma zijn er ook. Gezellig! We doen een wijntje en bittergarnituur bij Grand café Hart van de Betuwe.

Zowel Johan als ik hebben ’s avonds echt geen zin meer om te koken. El en ik eten frietjes uit de Airfryer met sla. Johan eet een kliekje nasi en een cheeseburger. Niks mis mee hoor, zo af en toe. Makkelijk en lekker!

Dinsdag

Papa moet weer werken en El heeft vakantie. Tijdens het boodschappen doen mag El kiezen wat we vanavond gaan eten. Het worden gebakken piepers, gekookte sperziebonen en een kipschnitzel; zoals ze ook altijd bij opa en oma krijgt. Lekker!

Instagram week 18-40

Woensdag

Na de zwemles breng ik El naar mijn ouders, want ze mag twee nachtjes blijven logeren! Fijn voor El en voor mij, want ik heb nog veel werk liggen. ’s Avonds maakt Johan zijn befaamde pastasalade. Ik ben meestal van het koken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, Johan is meer van het: hoe meer ingrediënten, hoe meer smaak, hoe lekkerder. Niet altijd een succesformule, maar in dit gerecht wel!

Donderdag

Op het gemeentehuis trek ik nummertje 111. Na tien jaar is mijn rijbewijs aan vernieuwing toe. Auw, vaarwel rijbewijs met jeugdige pasfoto. Ik pep mezelf op met een gebakje van Bakkerij van Ooijen.

’s Avonds maak ik schelvissalade voor een nieuwe Spijs & Wijn. Wow, echt té lekker en in een handomdraai gemaakt.

Vrijdag

Ik haal El weer op bij mijn ouders, maar voordat we naar huis gaan, brengen we samen met oma een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Genieten zo’n middag!

Eenmaal thuis flans ik een supersnel noedelgerechtje in elkaar met kip, paprika en peulen. Ik was eigenlijk niet van plan het recept te delen op KeukenLiefde, maar het was superlekker! Liefhebbers voor het recept? Geef me een seintje, dan deel ik het alsnog.

Zaterdag

Een heerlijk vooruitzicht want Johan heeft vier dagen vrij. Johan en El verrichten ’s ochtends flink wat werk in de tuin, terwijl ik druk aan het koken en schrijven ben. Ik maak lemoncurdgebakjes en een nieuwe Mieks Special: de chili-cheeseburger! Recept komt aanstaande zaterdag online en is zoals gewoonlijk weer ré-te-lekker!

Zondag

Na het schrijven van de nieuwsbrief stappen we in de auto en brengen een bezoekje aan de IKEA in Utrecht. Niet voor een speciaal doel, maar gewoon, om even wat inspiratie op te doen. I love IKEA!

Ik kan het natuurlijk niet laten om even wat foto’s te maken van het eten. Wist je trouwens dat het recept voor de Zweedse gehaktballetjes gewoon op KeukenLiefde staat? Die zijn echt verslavend lekker!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

6 reacties

Deel je liefde

 1. Iris

  Wat een leuk overzicht weer, lekker genieten in de vakantie. Ik ben erg benieuwd naar je noodles recept, dat is altijd welkom!

 2. Johanna Brinks

  leuk om zo die foto’s te zien en een week door te lopen. Die supersnelle noedels zijn wel ideaal he? Ik maakt het vaak om de 2 weken op vrijdag omdat ik dan alleen eet en het half 8 ’s avonds is voor ik thuis ben. Sneller kun je niet koken en nog lekker ook! En kleurrijk en gooi er maar in wat ik zelf graag lust en de kinderen niet… of gewoon wat er nog in de koelkast is. Sesamzaadjes en een sausje erover en klaar is het. Ooh en 111 is heel lang een soort van lievelingsgetal van me geweest.

 3. Claudia

  inderdaad mooie keuken bij ikea (ik heb deze keuken 🙂 )…. maar als je van plan bent deze aan te schaffen. …. denk wel ff goed na m.b.t .t werkblad, prachtig eiken werkblad maar erg bewerkelijk. ff t blad bestuiven om deeg uit te rollen is een crime om t daarna schoon te krijgen, elke 3 maanden in de olie zetten, als je water morst en je ziet t niet, dan gaat t hout werken. Nogmaals prachtig, ik doe m niet weg (maar zou er niet weer voor kiezen).

  1. O wat toevallig. Het klinkt inderdaad bewerkelijk, maar soms heb je dat ervoor over. Ben trouwens niet op zoek naar een andere keuken, maar laat me gewoon graag inspireren door mooie dingen. 🙂

 4. Lya van Gelder

  Hoi Annemiek,

  Was volgens mij een drukke maar gezellige
  week voor jullie.

  Ik probeer op istagram te komen.Lukt niet,
  Zit hier ook weer met een kabel want de
  rauter doet ook niks.Dat alles na een inbraak
  hier.Voelt een beetje ofdat ik opnieuw moet
  leren lopen.

  Volgens mij zie ik bij dat kipgerecht sesamzaadjes.
  Ik maak zo’n soortgelijk gerecht vaak met zalm.

  Maak je niet druk om je rijbewijs met andere foto.
  Je bent wie je ben,Niemand wordt jonger wel wijzer

  Ik zou zeggen,gewoon doorgaan

  Groetjes Lya

  1. Wat vervelend van die inbraak Lya, je zou ze toch wat … 🙁

   En bedankt voor die wijze woorden, je hebt helemaal gelijk. De acceptatie loopt soms alleen wat achter … 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde