Achter de schermen week 13

Achter de schermen week 13

Maandag. Het weekend zit er op. Heb je genoten? Ik hoop het van harte; omarm dat gevoel maar stevig! In onze nieuwsbrief – ontvang je hem niet, schrijf je dan hier direct in – én deze nieuwe achter de schermen (omdat er morgen een heerlijk Quooker-recept op de planning staat, komt achter de schermen een dagje eerder) overspoel ik je met een extra dosis genot …

Maandag

Yeeaah!! Ik krijg mijn nieuwe grillpan binnen. Omdat er hier in huize Verweij heel wat wordt gegrild is de oude pan aan vervanging toe. Ben ik de enige die zó blij kan worden van een nieuwe pan …?

Tussen de middag hebben Ella-Marie en ik zin in pannenkoeken en niet veel later zitten twee smulpaapjes heerlijk te genieten.

Dinsdag

Om kwart over vijf gaat de wekker. KWART OVER VIJF! Pffff, niks voor mij, zo vroeg opstaan.

Om half tien word ik – samen met een stel collega foodies – verwacht in Leeuwarden, waar we mogen deelnemen aan een Friese foodtour. Gedurende de dag ontdekken we lokale Friese lekkernijen en ’s avonds gaan we foodjammen met Friese chefs. Om kwart over negen ’s avonds ben ik weer thuis. Het was een superleuke en smakelijke dag! Een uitgebreid verslag volgt binnenkort.

Voordat ik naar bed ga, praten Johan en ik nog even na onder het genot van een glas Spaanse koffie.

Woensdag

Het dagje Friesland heeft er behoorlijk ingehakt, want ik ben niet vooruit te branden. Gelukkig zorgt de postbode voor wat afleiding, want schrijven lukt voor geen meter.

Het lijkt wel Kerst! Koopmans stuurt een pak volkoren pannenkoekenmix, de chocolatecompany.nl chocolade – duh – die het helaas niet gered heeft tot aan Pasen – echt té lekker! – en Licor43 stuurt een cocktailpakket. Whoehoe, shake it baby!

’s Middags heeft Ella-Marie zwemles en mogen de ouders het laatste half uur meekijken. Tot mijn verbazing plonst El vrolijk rond in badje twee. Yeeaaaah, weer een stapje dichter bij het A-diploma!

Donderdag

Soms is het leven van een foodblogger niets anders dan een logistieke uitdaging.

Er staan vandaag twee evenementen op het programma dus Johan en ik splitsen op. Johan gaat naar Zierikzee om verslag te doen van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2015 (verslag volgt) …

… en ik ga naar De Leerfabriek in Oisterwijk om een superlekker Quooker-recept te koken – recept mét hete winactie komt vandaag of morgen online! – én ik krijg een masterclass chocolademousse maken van Robèrt van Beckhoven.

De mousse die over is MAG IK MEE NAAR HUIS NEMEN. Als een zot zo blij!

Ik deel stiekem alvast een sneak preview van het Quooker-recept … Weet jij wat het is?

Vrijdag

Ella-Marie heeft haar laatste logopedie-les en mag haar handje op de muur zetten. Zo trots als een pauw!

Zaterdag

’s Middags gaan we naar de stad. Ella-Marie mag een cadeau(tje) uitkiezen omdat ze in badje twee zit en haar handje mocht zetten. Ze kiest een Frozen stempelsetje met stiften en papier. Kleine knutsel. We sluiten de middag af met bitterballen, wijn en appelsap. El stempelt er ondertussen lekker op los. Gezelligheid, ik houd ervan!

Zaterdagavond kijken Johan en ik de voetbalwedstrijd Nederland-Turkije met mijn ultieme broodje-balrecept, geïnspireerd op jullie (vele!) facebook-reacties:

Nieuwsgierig …… Is jullie ultieme broodje bal met een zacht of hard broodje ??

Posted by Keukenliefde on vrijdag 27 maart 2015

Het recept komt volgende week zaterdag online in de Mieks Special. Mis. Hem. Niet!

Zondag

We hebben een lekker lui dagje. Na een bezoekje aan opa en oma (overgroot voor El), blijven we de rest van de dag thuis. Ik werk dit verslag uit en vader en dochter maken een nieuw kinderrecept: gevulde paaseieren. Recept komt aanstaande woensdag online in Speels & Smakelijk. Aanrader!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Rianne

    Haha ik vind het altijd zo leuk om je stukjes te lezen net als je nieuwsbrief, je bent altijd zo heerlijk enthousiast!

    Broodje bal vindt ik toch wel het lekkerst op een zacht broodje hoor.

    1. Bedankt Rianne, leuk om te horen! Ons broodje bal experiment op een zacht puntbroodje smaakte inderdaad voortreffelijk. Recept volgt snel! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde