Achter de schermen week 15

Achter de schermen week 15

Zonder deze achter de schermen zou ik geen flauw idee meer hebben van wat er zich vorige week allemaal bij ons afspeelde. Gelukkig zijn de foto’s een reminder. Kijk je mee?

Benieuwd wat er déze week allemaal achter de schermen gebeurd? Volg ons op instagram!

Maandag

Tweede paasdag. We rommelen wat rondom huis. ’s Middags krijgt Johan de ingeving om de eettafel en loungebank op ons terras in de tuin van plek te wisselen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit is de enige foto die ik maandag maakte. Haha, boring! Maar ik ervaarde een geluksmomentje toen ik naar onze tuin keek en moest het gewoon even vastleggen. 🙂

Dinsdag

Ik heb een productieve dag, want Ella-Marie blijft over op school en ik schrijf lekker wat blogjes weg. Zo fijn! Was ook echt wel even nodig, want de stapel gekookt en nog te schrijven werd langer en langer …

Wel saai voor jullie, want ik maakte niet één foto. Oeps, sorry!

Woensdag

Na de zwemles van Ella-Marie gaan we richting opa en oma. Als het even kan probeer ik de woensdagmiddag vrij te houden, maar soms lukt dat niet. Als ik naar mijn ouders ga, kan mijn moeder lekker keutelen met El, terwijl ik de keuken onveilig maak. 🙂

Ik moest het broodje bal (recept staat inmiddels online) nog een keer maken, omdat ik geen mooie foto’s had van het eindresultaat. Mijn broer was zo lief om een paar mooie foto’s te maken van het eindresultaat.

Na het broodje bal, maak ik ook direct een couscoussalade met tonijn die binnen 15 minuten klaar is. Een dikke aanrader! Het recept komt snel online.

’s Avonds lekker op de bank relaxen en kijken naar … Jawel, 24Kitchen! Ik krijg echt nooit genoeg van eten. 🙂

Donderdag

Het is zulk waanzinnig lekker weer dat ik om twee uur ’s middags besluit de laptop aan de kant te gooien en naar buiten te gaan. Het grote voordeel van thuiswerken! Ik rommel lekker in de tuin en leg voor het eerst dit jaar de kussens weer op de loungebank.

Tijd om te relaxen! El gaat spelen met een vriendinnetje en ik vlei mezelf op de bank met de roman Verrukkelijk! van Ruth Reichl. Wat een heerlijk boek!

Een cadeautje, zo’n middag.

’s Avonds eten we zelfgemaakte frietjes die we eigenlijk altijd in de diepvries hebben liggen. Ik blijf het zeggen, zóveel lekkerder dan friet van de snackbar!

Vrijdag

Foodpost! En wat voor! Ik krijg een doos vol mini mix aubergines thuisgestuurd van Purple Pride. Ze liggen vanaf 1 april bij alle AH XL winkels in Nederland. Bijna te schattig om op te eten …

’s Middags ga ik boodschappen doen. Ik haal bij de slager 2 dikke entrecotes voor het nieuwe Spijs & Wijn gerecht entrecote bordelaise. Omdat het zulk prachtig weer is bereid ik het gehele gerecht – behalve de aardappelgratin – buiten op de Weber. Het is een heerlijke avond.

Zaterdag

Om acht uur ’s morgens staat opa op de stoep. Hij komt onze steigerhouten tuintafel inkorten. De 2,6 meter lengte vinden we toch wat overdreven en er gaat een halve meter vanaf. Omdat de tafel ook een beetje gammel was, haalt opa de tafel helemaal uit elkaar en zet hem opnieuw weer in elkaar. Fijn hoor, zo’n handige schoonvader. 🙂

Terwijl opa, papa en Ella-Marie buiten druk in de weer zijn, probeer ik mezelf tevergeefs uit bed te hijsen. Ik ben moe! Eenmaal beneden flans ik snel kaneelbroodjes in elkaar. Dat hebben de harde werkers wel verdiend. Helaas heb ik er geen foto’s van gemaakt, maar het recept houden jullie van me tegoed. Ze waren heerlijk!

De rest van de dag doen we niet veel bijzonders. Ik heb ’s avonds geen zin (nog steeds moe en lui) om uitgebreid te koken, dus maak ik een grote pan spaghetti carbonara. Dat smaakt altijd. Omdat Ella-Marie goed heeft gegeten maakt papa een lekker toetje voor haar klaar. Volgens Ella is papa de allerbeste toetjesmaker van de hele wereld en ik sluit me daarbij aan.

Zondag

We slapen lekker uit en ontbijten met wentelteefjes, verse jus d’orange en een latte macchiato. Heerlijk, zo’n zondagochtend!

Daarna duik ik direct de keuken in en ga aan de slag met de berg mini-aubergines. Ik maak twee bereidingen van gevulde aubergines. Eén met pittig gehakt en frisse yoghurtsaus en de andere met broodkruim, tomaat en ansjovis. Beide varianten smaken verrukkelijk en ga ik snel met je delen.

Had ik al verteld dat ik dol ben op aubergine? Niet?

Ik ben echt dol op aubergine!!

Na de middag gaan we nog even op visite bij opa en oma.

Een gezellige afsluiting van het weekend.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

8 reacties

Deel je liefde

 1. Linda

  Sinds twee weken ontvang ik uw nieuwsbrief, gewoon fantastisch zoveel lekkere recepten! Ik kan wel uren op uw website receptjes ontdekken en ideeën opdoen.Alles ziet er even lekker uit, .Bedankt om dit alles met ons te delen. Ik ben grote fan !

  1. Hoi Linda, bedankt voor je reactie. Superleuk om te horen!:)

 2. Marij

  Ik heb je website pas vorige week ontdekt, maar wat een fijne recepten!

  1. Bedankt, leuk om te horen! 🙂

 3. Heerlijk he dat zomerse weer! Ik heb van de week ook weer de Weber uit de schuur gehaald en ben zondag lekker aan het braden geslagen, echt genieten! Ik ben trouwens erg benieuwd naar het recept van de aubergines, ziet er heerlijk uit.

 4. Claudia

  heerlijk…. elke week weer een kijkje in jullie leven. blijft leuk ook met de foto’s.
  foto van jezelf verscholen achter t boek, met de zelfontspanner ?

  1. Haha, geen zelfontspanner, Johan maakte die foto … 🙂

 5. Wat een heerlijk weekje! En al kunnen bbq’n, top!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde