Achter de schermen week 24

Achter de schermen week 24

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Dankzij enkele boerenkoolrecepten die ik maakte voor de #doemeermetboerenkool challenge, won ik — samen met een aantal andere bloggers — een rondleiding bij Vezet in Warmenhuizen: dé groentesnijderij van AH. De dag had niet beter kunnen beginnen, want bij binnenkomst stond deze jongen op mij te wachten. Helemaal zelfgebakken! Hij was heerlijk Madelon! Madelon was tevens zo vriendelijk om het recept met mij delen, dus ik ga binnenkort zelf een poging wagen.

Na een eerste kennismaking en presentatie over Vezet, krijgen we een rondleiding door de gigantisch grote fabriek.

Een uitgebreid verslag van deze dag las je gisteren in onze nieuwsbrief (ben je nog geen abonnee? Schrijf je dan direct in. Het kost niets). Na de rondleiding staat er een heerlijke lunch voor ons klaar.

Mmmm, wat heb ik zitten smullen! Vooral van bovenstaande salades, die ik binnenkort zelf ga proberen te maken. Na de lunch is het programma afgelopen. Met een leuke en leerzame ervaring rijker én een goed gevulde koeltas, rijd ik ’s middags weer huiswaarts.

Dinsdag

De postbode maakt me blij met deze superleuke #foodie ketting, ontworpen door Imre Bergmann voor de lancering van welovecooks.nl. Helaas was het geluk van korte duur, want het #foodie hangertjes brak doormidden. Snif. 🙁

Ik nestel me ’s avonds lekker op de bank met een kop thee en wat leesvoer (golden oldies). Met een scheef oog kijk ik ondertussen naar The Lost World: Jurassic Park. 

Blijft leuk om naar te kijken! Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar Jurassic World die nu in de bioscopen draait … Heb jij hem al gezien?

Later op de avond kijken Johan en ik nog een aflevering House of Cards — onze allernieuwste serie-verslaving — en genieten van enkele hapjes. Oeps, we kunnen het weer niet laten!

Woensdag

’s Middags geniet ik samen met El van het mooie weer en van onze tuin. De vorige bewoners van dit huis waren echte rozenliefhebbers en zetten de tuin er vol mee. Rozen zijn zo heerlijk romantisch, ik hou ervan!

Voor het avondeten flans ik een supersnelle Mexicaanse salade in elkaar. Dat is echt een dikke aanrader! Terwijl de je kipschnitzels bakt, maak je de salade et voilà, opdienen maar! Recept komt eraan!

Donderdag

Ella-Marie mag vandaag bepalen wat we gaan eten. Het wordt een salade met al haar favoriete ingrediënten. Zelfs papa en mama smullen ervan! We besluiten deze salade dan ook officieel om te dopen tot smulsalade! Het recept komt volgende week woensdag online in Speels & Smakelijk. Mis hem niet!

Johan maakt ’s avonds laat alvast zijn broodjes klaar voor de volgende dag. Een ‘gewoon’ broodje kaas of jam gaat er bij hem maar met moeite in, dus maakt hij er extra werk van. Mmmm … Laat dat maar aan Johan over!

Vrijdag

Uit school breng ik Ella-Marie direct door naar mijn schoonmoeder, waar ze een nachtje blijft logeren. Johan heeft vanavond een etentje van zijn werk en ik mag gezellig mee.

Door de drukkende warmte besluit ik een zomerjurkje aan te trekken. Ik ben dol op jurkjes, maar draag ze weinig. Daar moet verandering in komen besluit ik, want ik voel me direct een stuk vrouwelijker in zo’n luchtig fladdergeval. 🙂

We eten bij Restaurant De Klomp in Elst. Johan en ik nemen vooraf carpaccio. Als hoofdgerecht neem ik een schnitzel en Johan de biefstuk. Het was lekker en erg gezellig!

Zaterdag

Nadat Johan en ik heerlijk hebben uitgeslapen, duik ik achter de computer en gaat Johan werken in de tuin. Wederom brengt de postbode ons een bezoekje. Ik ontvang een leuk pakket met glutenvrije producten van Schär. De chocolix moet ik natuurlijk direct uitproberen. Mmmm, lekker! Met de glutenvrije spaghetti maak ik een heerlijk Italiaans recept dat ik binnenkort met je deel.

’s Middags komen de ouders van Johan Ella-Marie weer thuisbrengen. Vol trots showt ze ons haar nieuwe schoenen en kleren. Opa en oma konden het weer niet laten. Superlief hoor, bedankt!

Zondag

Ella-Marie kan zich tegenwoordig steeds beter thuis vermaken — mede omdat ze een paar vriendinnetjes heeft gevonden die vlakbij wonen — en dat vinden Johan en ik helemaal niet erg. Heerlijk om op zondag lekker thuis te blijven!

Samen met El maak ik cake in een mok uit de magnetron: een chocolade- en vanille-aardbeienvariant. Verrassend lekker! Het recept deel ik binnenkort in Speels & Smakelijk.

Ik maak ’s middags pizzadeeg, want er staat vanavond een nieuwe Mieks Special op het menu: pizza quattro formaggi. Mijn absolute favoriet met vier kazen! Bovenop gooi ik nog wat baby-boerenkool die ik mee kreeg van Vezet. Smullen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Leuk om te lezen, die pizza ziet er goddelijk uit zeg!

    1. Bedankt Sandra, zo smaakte hij ook! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde