Achter de schermen week 23

Achter de schermen week 23

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Foe yong hai is mijn favoriete kliekjesverwerker! Ik ben dol op foe yong hai en sinds ik heb ontdekt hoe eenvoudig je het zelf kunt maken (inclusief de lekkere saus!) draai ik er mijn hand niet meer voor om. Hij staat met enige regelmaat bij ons op tafel en ik mik er alles in wat ik maar tegenkom in de koelkast. Dit keer waren dat restjes ham, garnalen, geraspte wortel en doperwten. Lekker! Het recept deel ik binnenkort met je.

Dinsdag

Dit boek ‘Gewoon Gezond’ ligt al enige tijd op mijn steeds groter wordende nog-te-lezen-stapel. Ik kom er gewoon maar niet aan toe. Ken je dat? Zo frustrerend! Er staan superlekkere recepten in, die ik dolgraag binnenkort eens uitprobeer.

Voor het avondeten dit keer geen speciaal blogpostrecept, maar wel gebakken krieltjes, kipschnitzel en peultjes. Hier kan ik echt van genieten.

Woensdag

Schip ahoy maatjes! Tussen de middag maak ik hawaïschuitjes voor Ella-Marie en mij. El heeft er eerst niet zoveel zin in, maar als ze de vloot voorbij ziet varen, gaat ze overstag. Het recept komt a.s. woensdag online in Speels & Smakelijk!

Ik geniet van de bloeiende pracht en praal in onze tuin. Wat is de lente toch een heerlijke tijd (die jeukende ogen, neus en keel maar even buiten beschouwing gelaten)!

Geënthousiasmeerd door de hawaïschuitjes, besluit ik voor het avondeten mac & cheese Hawaï te maken. Ik serveer er een frisse komkommersalade bij. Wat een schot in de roos! Het recept deel ik binnenkort met je.

Als toetje zijn er verse aardbeien (gekregen van mijn schoonmoeder) met een flinke dot slagroom.

Donderdag

Ik doe dit niet elke dag hoor (al zou ik dat best willen), maar vandaag wel: chocoladetaart met verse aardbeien en slagroom als lunch! Hierna breng ik El weer naar school. De juf heeft gevraagd of ik een uurtje kan blijven als begeleider, want er staan enkele activiteiten gepland. Poppenkast kijken is er één van. Wat leuk! Dat was voor mij alweer even geleden.

Pas nu ik de foto’s zie, bedenk ik me: donderdag was niet erg gezond. Wel warm en daarom fietsen El en ik uit school eventjes langs Daisy’s.

Daarna maken we een stop bij de Turkse supermarkt om pide (Turks brood) te kopen. Dat is zo ontzettend lekker. Met tasjes vol tomaten, komkommer en groene pepers fietsen we even later weer vrolijk huiswaarts. (Eenmaal thuis kom ik erachter dat ik vergeten ben de pide te kopen. Gloeiende! Dat ijsje heb ik er dus ruimschoots weer afgefietst.)

’s Avonds is het tijd voor Turkse gehaktspiezen van de barbecue, mét pide, gegrilde groene pepers, tomaat-komkommersalade en zelfgemaakte knoflooksaus. Whoehoe!

Vrijdag

Een hele aardige jongeman brengt dit guacamoleboeketje met complimenten van de Lidl. Wat origineel! Superleuk om iemand te geven die bijvoorbeeld een barbecue organiseert.

’s Middags heb ik plotseling zin in brownies en bedenk me dat ik nog een pak duo verwenbrownies van Dr. Oetker heb staan (Ooooh, dit is geen gezonde week!). Ze hebben geen schijn van kans om te smelten van de hitte …

Daarna is het tijd om even uit te rusten … Help! Zie ik daar een tweede kin?! Hmmm, misschien toch maar wat minderen met die taartjes, slagroom en ijs.

Lang leve de Airfryer, want koken met deze hitte (de brownies tellen natuurlijk niet mee, want dat kun je geen koken noemen) is wel het laatste waar ik zin in heb. De klodder mayo zorgt voor verkoeling.

Zaterdag

Om kwart voor negen ’s ochtends zit ik bij de kapper om de wortels te verven. Dat was nodig. Daarna wip ik even snel aan bij mijn ouders. Ik wandel rechtstreeks naar de keuken en maak een tuna melt tosti voor mij en mijn moeder. Daarna wandel ik even door de tuin. Ik geniet altijd van de ruimte en rust. Als ik weer naar huis ga, krijg ik van mijn moeder een zelfgeplukt bosje bloemen mee. Eenmaal thuis combineer ik ze met de rozen die ik nog had staan en sta versteld van het resultaat. Zou er dan toch nog ergens iets groens in mijn vingers verstopt zitten …

Johan verzorgt vandaag het avondeten: een hele kip op een bierblik van de barbecue. Kan het nog mannelijker? In elk geval niet lekkerder!

Omdat ik nog een restje Turks brood heb liggen, maak ik er panzanella bij: een Italiaanse broodsalade. Oke, ik gebruik dan wel geen Italiaans brood, maar het smaakt er heus minder lekker om. Beide recepten deel ik binnenkort!

Zondag

Ik bak verse croissants en garneer daarna de aardbeienkwarktaart, die ik gisteren maakte. Terwijl ik foto’s maak van de taart, voel ik de hete adem van twee allerliefste apen in mijn nek. Ze kunnen niet wachten om een stukje te proeven! Begrijpelijk, want wat ziet hij er erg lekker en fleurig uit. Hij smaakt ook heerlijk! Het recept deel ik binnenkort.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Hoi Marie,

  Het recept voor de gehaktspiezen komt pas over enkele weken online, maar ik zal je vast een mail sturen met de ingrediënten. 🙂

  1. Marie

   Dit gaat dan vanavond op de barbecue! #blij

   1. Leuk! 🙂

 2. Marie

  Hi! Heb je misschien ook een recept van de Turkse gehaktspiezen?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde