Achter de schermen week 26

Achter de schermen week 26

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Het toekomstig mooie zomerweer dat is voorspeld, is vandaag nog ver te zoeken. Ik krijg het de hele dag maar niet warm en zet zelfs de verwarming aan. Als Ella-Marie ’s middags weer uit school komt, maak ik twee dampende mokken chocolademelk (ik heb altijd een noodvoorziening op voorraad, voor dit soort momenten) voor ons klaar met een flinke dot slagroom. Heerlijk!

Dinsdag

Met behulp van wat bloeiend spul uit eigen tuin, tover ik een klein bosje gekochte rozen eenvoudig om tot een schattig boeketje. Ik ben dol op verse bloemen in huis!

Er staan vandaag twee nieuwe recepten op de planning om te koken: een toetje van zelfgemaakte hangop met kersen en chocoladekoekcrumble en Italiaanse stamppot met onder andere spinazie, zongedroogde tomaten en olijven. Beide recepten zijn een dikke aanrader en komen binnenkort online.

Woensdag

Er staat vanavond wederom spinazie op het menu, want ik heb nog een halve zak over van gisteren. Ik besluit een spinazieplaattaart te maken met ei, champignons en ham. Woah, hij staat direct met stip op één in mijn favorietenlijst. Wat een ontzettend lekker gerecht is dit. Het recept komt binnenkort online. Maken hoor!

Donderdag

Een tijdje geleden maakte ik kleine mini flammkuchen, die je bijvoorbeeld kunt serveren als borrelhapje. Ze smaken heerlijk, alleen waren de door mij genomen foto’s ervan ronduit lelijk. Vandaag maakte ik ze opnieuw in de hoop dit keer wel mooie foto’s te kunnen nemen. De foto’s zijn wederom geen succes, maar toch neem ik er genoegen mee. Het recept deel ik binnenkort, want ze zijn echt heel erg lekker. De bodem is gemaakt van tortillawraps, waardoor je dit smakelijke hapje in een mum van tijd op tafel zet.

El is doodmoe als ze ’s middags uit school komt en valt — zittend! — op de bank in slaap.

Ondertussen maak ik een aardappel-andijviesalade met spekjes en hardgekookt ei, gebaseerd op een andijvierecept van mijn moeder. Verse andijvie is nu volop verkrijgbaar, goedkoop en is ideaal om te verwerken in een lekkere salade.

Het lijkt erop dat Ella-Marie iets onder de leden heeft. Als ze wakker wordt, blijft ze moe en hangerig. Ook heeft ze geen eetlust. Ik maak een kleine tosti voor haar klaar en ze gaat vroeg naar bed. Morgen is er studiedag op haar school en heeft ze vrij. Dat komt goed uit.

Johan en ik eten ’s avonds de andijviesalade als hoofdgerecht. Johan is direct fan: ik mag hem vaker op tafel zetten. 🙂 Het recept deel ik binnenkort.

Na het eten gaat Johan aan het werk in de buitenkeuken. Hij schuurt hem en zet hem in de grondverf. De onlangs gekochte rozen zijn na een paar dagen al hun blad verloren en ik vervang ze door verse bloemen uit de tuin. O, wat lijkt het me heerlijk om een echte pluktuin te hebben, waar je een groot gedeelte van het jaar verse bloemen uit kunt plukken.

Vrijdag

Ella-Marie en ik zijn al vroeg wakker. Ze heeft de hele nacht tussen Johan en mij ingeslapen omdat ze ziek is, maar als ze wakker wordt lijkt ze weer redelijk opgeknapt. We kleden ons aan en rijden samen naar de bakker te rijden om verse croissants te halen. Als we thuis komen is Johan ook aangekleed en staat er een latte macchiato op me te wachten. Wat een schat is het toch en wat een heerlijke ochtend!

Al snel na het ontbijt kakt Ella-Marie weer in. Johan zet een filmpje voor haar op en op de grond voor de tv valt ze weer in slaap.

Als we El ’s middags temperaturen heeft ze ruim 40 graden koorts. We besluiten het nog even aan te kijken.

Omdat ik nog een restje andijvie in de koelkast heb staan die op moet, besluit ik er een soepje van te maken voor de lunch. Erg lekker. Ook maak ik twee flinke potten vol rode pesto. Woah, wat een verschil met die potjes uit de winkel. Deze smaakt veel zachter, romiger en voller: kortom, veel lekkerder! De pesto bewaar ik in goed afgesloten weckpotten in de koelkast. Ze zijn enkele weken houdbaar. De komende weken ga ik lekkere recepten verzinnen waarin ik dit hemelse, rode goedje kan verwerken. Wordt vervolgd dus … De recepten voor de andijviesoep en rode pesto deel ik binnenkort.

’s Avonds eten we frietjes uit de Airfryer, maar zelfs die smaken Ella-Marie niet. Dat wil wat zeggen. Johan zit tot ’s avonds laat in de tuin een boek te lezen, terwijl ik binnen naar een romantisch vrouwenfilmpje lig te kijken. Je kunt het niet zo goed zien, maar om de boomstam zit kerstverlichting geslingerd. Dat ziet er zo gezellig uit!

Zaterdag

Met een restje kersen uit de koelkast maak ik ’s ochtends clafoutis: kersengebak uit de Franse keuken. Het is echt waanzinnig snel en makkelijk om te maken. Je serveert hem bij voorkeur lauwwarm, eventueel met een bolletje vanille-ijs. Het is een heerlijk dessert om na een zomers diner met vrienden of familie op tafel te zetten.

’s Middags hebben we een verjaardagsfeestje van de oma van Johan, maar omdat Ella-Marie nog steeds koorts heeft blijf ik met haar thuis. Als Johan weer thuis is, maak ik twee cosmopolitan cocktails (recept deel ik binnenkort) en gaan we nog even in de tuin zitten.

Omdat de koorts van Ella-Marie zolang aanhoudt belt Johan de dokter. We krijgen te horen dat als ze morgen nog steeds koorts heeft we opnieuw moeten bellen.

Voor het avondeten flans ik een tomatensoepje in elkaar. El wil steevast tomatensoep als ze ziek is, maar ook Johan doe ik er een groot plezier mee. Ik verwerk er een dubbele dosis groenten in, die ik pureer. Zo krijgt El toch nog wat groenten binnen. Uiteindelijk eet ze bijna niets.

De slagroom en aardbeien die ze krijgt als toetje gaan er wel in.

Zondag

Ella-Marie heeft nog steeds koorts en dus moeten we ons aan het eind van de ochtend melden bij de huisartsenpost in het ziekenhuis. Er wordt een urinemonster afgenomen en bloed geprikt om te bepalen of er sprake is van een gewone infectie of een ernstige infectie. Na drie uur in het ziekenhuis te hebben gezeten — El valt in slaap op de behandeltafel —, krijgen we eindelijk de uitslag. Het bloed is goed. Wat een opluchting!

Eenmaal thuis komen de ouders van Johan op ziekenbezoek. Johan stelt voor aan zijn ouders om een hapje mee te eten en met een heerlijke afhaalmaaltijd van de chinees sluiten we de week af. Op het moment dat ik dit schrijf is het negen uur ’s avonds en is Johan boven bij El. Ze ligt te huilen en kan de slaap niet vatten. Hartverscheurend. Ik ga Johan aflossen. Hopelijk knapt ze snel weer op!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. San

    Beterschap voor je meisje.. hopelijk is ze inmiddels weer een beetje opgeknapt!

    1. Bedankt! Inmiddels zit ze van top van teen onder de rode uitslag, maar gelukkig is de koorts gezakt. Erg vervelend om je kind zo te zien, maar ze knapt wel weer op.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde