Een kijkje in de keuken week 26-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan en Ella-Marie eten vanavond zonder mij, ik heb namelijk met vriendinnetje Gisa afgesproken om een hapje te gaan eten. Het is lekker weer (lees: bloedheet!) dus strijken we neer op het terras van Bistro de Buurvrouw in Tiel. We slaan het voorgerecht over en kiezen direct een hoofdgerecht uit. Ik ga voor de zalm met zeekraal en wittewijnsaus, Gisa kiest de tournedos. We hebben heerlijk gegeten en bijgekletst!

Dinsdag

Uit school fietsen Ella-Marie en ik naar de voetpont in Wamel waar mijn schoonmoeder aan de andere kant in Tiel op Ella staat te wachten. Ella-Marie heeft morgen een studievrije dag en mag vanavond bij oma en opa logeren.

Johan en ik eten ’s avonds een kogelbiefstukje van de barbecue met gebakken champignons en paprika en een salade uit eigen moestuin. Mjam!

Wijntip: deze rode wijn is lekker! Ik kocht hem bij de slijter voor 3,99 (afgeprijsd). Het is een mooie en warme avond en Johan en ik kijken buiten naar onze Oranje Leeuwinnen. Wat een wedstrijd was het weer!

Woensdag

Ik sta weer in de keuken vandaag om een paar nieuwe KL-recepten te maken, o.a. een sandwich met rosbief en truffelmayonaise, zalmtartaar, vanille-roomijs zonder ijsmachine en barbecue pulled chicken. Ik probeer een voorraad recepten op te bouwen zodat ik straks in de zomervakantie een beetje rustig aan kan doen. De vakantie begint hier namelijk al op 8 juli! Het kan dus enkele weken duren voordat je de recepten op KL voorbij ziet komen.

Een kijkje in de keuken week 26-2019

Een kijkje in de keuken week 26-2019

Donderdag

Johan haalt Ella-Marie ’s avonds weer op bij het voetpondje in Wamel. Voordat we gaan eten duiken we met z’n allen nog even de tuin in. Johan maait het gras, Ella poedelt in het zwembad en ik geniet van mijn Aperol en een boek. O zomer, wat hou ik van jou!

Het was eigenlijk de bedoeling om mosselen te eten, maar uiteindelijk had Johan en ik geen zin meer om te koken en haalden we een frietje.

Zaterdag

Vandaag viert Ella-Marie haar kinderfeestje dat tevens een slaapfeestje is! Omstreeks vier uur druppelen de eerste meiden binnen en worden de luchtbedden alvast opgeblazen. Als iedereen is geïnstalleerd eten we buiten een gebakje en mag Ella-Marie de cadeautjes uitpakken. Daarna staat er een speurtocht op de planning! Het is behoorlijk warm en op het einde hebben de meiden er niet zoveel zin meer in. Haha! Geeft niet, Johan en ik hadden er al rekening mee gehouden. Iedereen krijgt een ijsje als beloning. Daarna mogen de meiden allemaal hun eigen bolletje pizzadeeg uitrollen en beleggen waarna Johan ze bakt in de pizzaoven. Er waren een aantal meiden bij geen pizza lustten, maar het toch leuk vonden om hun eigen pizza uit te rollen en te beleggen. Vervolgens heeft iedereen zijn pizza met smaak opgepeuzeld! 🙂 Rond een uur of half 10 trekken de dames hun pyama’s aan en gaan naar binnen voor een filmavondje. Hier ligt een nieuwe uitdaging voor Johan en mij: namelijk een film uitzoeken die IEDEREEN leuk vindt! ? Als de film eenmaal bezig is en de dames zijn voorzien van voldoende chippies, popcorn en M&M’s, gaan Johan en ik buiten een Bond filmpje kijken met een glas rode wijn erbij. Die gaat er na zo’n middag en avond in als limonade! ??Omstreeks half twee in de nacht werd het stil in huize Verweij…

Zondag

De stilte duurt niet lang… Om zes uur krijgen Johan en ik een appje van beneden… De dames zijn wakker en hebben honger! Welja.

Na het ontbijt wordt er nog even buiten gespeeld en een groepsfoto gemaakt en omstreeks half 11 brengen Johan en ik iedereen weer naar huis. Het was (een klein beetje) vermoeiend maar vooral heel gezellig en leuk!! 🙂

Als we weer thuiskomen liggen er twee pakketjes op ons te wachten. Van Koopmans krijgen we een pak kwarkcake die 75% minder vet bevat dan standaard cake, en we krijgen OddPops in de smaken naturel en Cheese. OddPops zijn een soort chippies maar dan net even anders. Ze zijn gemaakt van gepofte tarwe, tapioca en aardappel en worden gebakken in lucht. Hierdoor bevatten ze minder verzadigd vet en zout dan normale chips. Daarnaast bevat deze ‘chips’ alleen natuurlijke smaakgevers en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En het is ook nog eens écht lekker vinden wij! OddPops zijn verkrijgbaar bij Jumbo.

Zondag

Ella-Marie bakt tegenwoordig elke zondagochtend wentelteefjes. En dat doet ze ook nog eens heel erg goed!

De rest van de zondag doen we rustig aan. Ella-Marie wordt ’s middags opgehaald door vriendinnetjes om te spelen en ondertussen maken Johan en ik nog een paar nieuwe KL-recepten.

’s Middags kijken we buiten de F1 race die bloedstollend spannend is! Tjongejonge, die Max. Wat een wereldprestatie!!!

Een kijkje in de keuken week 26-2019

’s Avonds eten we mosselen! Met lekker veel verse venkel en tuinkruiden en een stokbroodje met kruidenboter. Een heerlijke afsluiting van de week!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage

van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde