Een kijkje in de keuken week 26-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ella-Marie is maar wat blij met haar eigen vierkante-meter-moestuin. Ze zorgt goed voor de plantjes en loopt er dagelijks even heen om de plantjes te bekijken en water te geven. Dit radijsje is het bewijs van goede zorg. 🙂

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Ik maak ’s avonds voor het avondeten een lekker pastaatje met tomatensaus en tonijn. Ongeveer dit recept, maar dan de tonijn en tomatensaus door elkaar gehusseld. Lekker makkelijk. En ik voegde zoete puntpaprika toe. Wat blokjes mozzarella eroverheen en smullen maar!

Het was heerlijk weer dus na het eten kon er nog even gezwommen worden.

Woensdag

Halverwege de ochtend stond Johan zijn werkgever onverwachts op de stoep met taart! Normaal sluiten ze het jaar voor de zomervakantie af met een barbecue, maar omdat dat nu wat lastiger is brachten ze iedereen een taart. Gekocht bij de one en only Robèrt in Oisterwijk nog wel! En o lieve jongens en meisjes, dit was me toch een lekker taartje! Heel fris, licht en verfijnd, niet te zoet, kakelvers fruit, simpelweg verrukkelijk! Ons eerste taartje van Robèrt en zeker niet de laatste! 🙂

Een kijkje in de keuken week 26-2020

’s Avonds staat er een Hollands agv’tje op het menu. Geen dagelijkse kost bij deze Verweij’tjes, maar zo af en dan kunnen we er wel echt van genieten.

En ook vandaag wordt er na het eten weer even geplonsd.

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Donderdag

Ik heb vandaag een kookdag gepland staan. Tijd om de barbecue aan te steken en lekkere barbecuerecepten voor KL te maken!

’s Avonds werden de barbecuegerechten even opnieuw opgewarmd voor het avondeten. Als toetje hadden we verse ananas! Met karamelsaus en gekleurde spikkels…. ?

Vrijdag

Ik kreeg niet alle barbecuerecepten af gisteren, dus de rest maak ik vandaag in de ochtend af.

Daarna ruim ik de keuken op, trek ik mijn badpak aan en geef ik mezelf een middag vrij. Even genieten van het mooie weer! Ella-Marie duikt ook meteen het zwembad in als ze thuiskomt.

’s Avonds eten we wederom opgewarmde barbecuerecepten. Ella-Marie eet iets eerder omdat ze op tijd weg moet naar de scouting. Op verzoek krijgt ze de zalmstokjes. Johan bakt er nog wat frietjes bij voor mevrouw.

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Als Ella-Marie naar de scouting is besluiten papa en mama eerst nog even samen het zwembad in te duiken, voordat we gaan eten. Met een wijntje erbij om het weekend in te luiden… ?

Daarna kleden we ons om en gaan we eten. Tijdens het eten betrekt het weer en komen er donkere wolken onze kant op…

Johan en ik zijn net klaar met eten als Ella-Marie thuiskomt en de eerste bui losbreekt. Zo doe je een Sylvie in het zwembad, zo schuil je voor de regen. #HalloHollandsezomer!

Zaterdag

Ella-Marie heeft vandaag voor de laatste keer dit seizoen voetbaltraining. Over twee weken begint hier de zomervakantie. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen!

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Zaterdag is een echte rommeldag bij ons. Vandaag wordt er eerst op kantoor gewerkt, ’s middags halen we boodschappen en daarna wordt er gewerkt in de tuin. ’s Avonds steken we de Weber aan om kogelbiefstukjes van de slager te grillen.

Na het eten gaan we met z’n drieën nog even een rondje dijk wandelen met Nacho. Vlak voordat we thuis waren moesten we even schuilen, want het begon flink te plenzen!

En toen gingen we op vakantie naar Griekenland!

Nee joh! Dit is gewoon ons huis. De vorige bewoners hadden aan de zijkant van het huis een raampje blauw geverfd, een blauwgeverfde deur tegen de witte gevel gezet, wat klimspul tegen de muur laten groeien en voila, je waant je zo in Griekenland! Maar we zijn gewoon in Tiel Dreumel en omstreken…

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Na de wandeling is het tijd voor Back to the future 3 (1 en 2 vond Ella fantastisch!) en een hapjesplank. Na die wandeling was daar wel weer een gaatje voor. 😉

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Zondag

Nadat we lekker lang hebben uitgeslapen is het tijd voor een ontbijtje en cappuccino, buiten aan de picknicktafel. Daarna ga ik de tuin om bloemen te knippen voor een boeketje.

’s Middags duiken Johan en ik samen de moestuin in om onkruid te trekken. Dat groeit helaas ook als kool! Binnenkort komen er trouwens weer courgetterecepten aan! 🙂 Suggesties of verzoeken iemand?

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Voordat we ’s avonds naar binnen gaan om te koken, drinken we buiten een aperitiefje met een hapje erbij. Dat hebben we wel verdiend na al dat moestuinieren.

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Daarna gaan we koken. We maken een gekruid gehaktmengsel met groenten en leggen dat op een opengesneden ciabattabrood. Wat kaas erover en even gratineren in de oven. Dan nog wat sla erbij en smullen maar weer!

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen! Ik heb een kantoordagje en schrijf onder andere dit Kijkje in de keuken, schoon mijn mailbox op en doe nog wat andere dingen. ’s Middags komt er een vriendinnetje spelen van Ella-Marie en bijt Nacho haar teenslipper kapot, terwijl ze in het zwembad zitten. ?? Nacho is inmiddels bijna 11 maanden en ik heb het idee dat hij in de puberteit zit. Alles wat we hem geleerd/afgeleerd hebben lijkt hij soms plotseling vergeten te zijn. Heel frustrerend!

Op het menu ’s avonds staat een margherita diepvriespizza die we zelf nog extra beleggen. Lang niet zo lekker als zelfgemaakte pizza, maar prima voor een keer.

Een kijkje in de keuken week 26-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde