Achter de schermen week 35

Achter de schermen week 35

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik had ze eigenlijk in het weekend willen maken, maar het kwam er niet van en dus staan deze chocoladeflikken vandaag op het menu. Ze zijn echt super makkelijk om te maken, dus schakel gerust de kleine hulptroepen in. Wat is er nu leuker dan spelen met gesmolten chocolade! Het recept komt eraan.

Voor het avondeten maak ik een Hollands satépannetje met sperziebonen. Dit gerecht heb ik direct in mijn favorietenlijst gezet. Er zijn maar weinig gerechten die wekelijks bij ons op tafel komen, maar wat mij betreft mag dit er één van zijn. Wát lekker! Recept komt eraan.

Dinsdag

Ik krijg een goodiebag thuisbezorgd van Ridiculously Good. Deze schattige chocolaatjes zijn gemaakt van rauwe chocolade en verkrijgbaar in de smaken Rich Peanut & Date en Creamy Coconut. De vullingen zijn suikervrij en gemaakt van biologische en fair trade verkregen ingrediënten. De smaak is top! Hoewel ik eigenlijk helemaal niet zo van pure chocolade hou, vind ik deze rauwe chocolade echt heel erg lekker. De smaak is zacht, romig en heeft geen bittere smaak, zoals gewone pure chocolade vaak wel heeft. Ik ben echt fan! Bovendien zijn de chocolaatjes per twee stuks verpakt in schattige — soort van lucifer — doosjes. Superleuk om bijvoorbeeld iemand cadeau te geven.

Voor het avondeten maak ik voor de tweede keer in korte tijd varkenshaas caprese. Je zag hem wellicht enkele weken geleden al voorbij komen op instagram, maar het recept had hier en daar nog wat finetuning nodig. Ik ga het recept binnenkort met je delen in Spijs & Wijn, omdat dit op en top verwengerecht naar mijn mening vervolmaakt wordt als je er een lekkere wijn bij schenkt.

Woensdag

Ik ga aan de slag met een nieuw gerecht voor de kindercategorie Speels & Smakelijk. Ik maak eenvoudig gebakken rijst die ik liefdevol serveer met eihartjes. Dit gezonde gerecht — in plaats van witte rijst gebruik ik een pak Lassie Zilvervliesrijst + Spelt en quinoa — is echt supermakkelijk om te maken en een genot voor zowel jong als oud. Het recept ga ik binnenkort met je delen.

Donderdag

Aan het eind van de ochtend tref ik de voorbereidingen voor een smakelijke lunch met mijn dochter. Als ik Ella-Marie uit school heb opgehaald hoef ik de wentelteefrolletjes alleen nog maar te bakken. Mmmmm … de broodrolletjes zijn gevuld met chocopasta en fruit en smaken zelfs nog beter dan ze eruitzien! Ook dit recept zie je binnenkort voorbij komen in Speels & Smakelijk.

Ik heb nog een restje gebakken rijst over van gisteren en samen met een paar gebakken eieren genieten we zo van een heerlijke kliekjesmaaltijd. Love it!

Vrijdag

Omdat het weekend is begonnen heb ik zin om extra uit te pakken met het avondeten. Ik maak varkenshaasmedaillons omwikkeld met spek die ik serveer met een champignon-pepersaus, gekookte sperziebonen en aardappelkroketjes. Wat een feest! Het lijkt wel Kerst. 🙂 Ook deze verwennerij ga ik snel met je delen.

Zaterdag

Terwijl ik bij de kapper mijn wortels laat verven, doen Johan en Ella-Marie een paar boodschapjes. Als we allemaal thuis zijn fietsen we naar de stad. Zoals elke zaterdag genieten we van koffie en gebak en doen we een paar kleine boodschapjes. Ik scoor een superleuke hardloopoutfit! Johan is sinds enkele weken begonnen met hardlopen en ondanks dat ik ook graag wil beginnen met lopen, kon ik de motivatie niet vinden. Mijn conditie is slecht en de drempel om te beginnen ligt hoog. Hopelijk is deze kekke outfit een extra steuntje in mijn rug. Ik ga ervoor!

Au! Ella-Marie valt thuis met haar knie op de stoeptegels en is ontroostbaar. Gelukkig laat Sneeuwwitje haar pijn snel vergeten. Ze staat erop dat ik deze foto maak. 🙂

’s Middags genieten we van het heerlijke weer in onze tuin.

Voor het diner staan er mosselen op het menu in heerlijke pestoroomsaus. Recept komt eraan!

Zondag

Na een heerlijk ontbijt op bed verzorgd door dochterlief, staat de hele familie om negen uur klaar in de startblokken. Johan en ik gaan hardlopen en El fietst mee. Zoals ik had verwacht is m’n conditie slecht en wandel ik meer dan ik hardloop. Ella-Marie moedigt me aan: “Kom op mama, pas erin. Jij wilde toch zo graag sporten, dan moet je wel een beetje doorlopen!” Naderhand voel ik me voldaan. Dit keer ga ik echt volhouden! Bovendien is het hartstikke leuk om met z’n drieën te sporten.

’s Middags gaan we op visite bij mijn ouders die 46 jaar getrouwd zijn. Wat een tijd! Ondertussen als mams de toastjes smeert, roosteren Johan en mijn vader een dozijn wespen. Ik krijg het echt op m’n heupen van die beestjes. Heb jij er deze zomer ook zo’n last van gehad?

Eenmaal thuis sluiten we het weekend af met een kant-en-klare diepvriespizza. Lekker makkelijk en snel en hoewel het niet kan tippen aan zelfgemaakt, is er op z’n tijd helemaal niets mis mee.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

7 reacties

Deel je liefde

 1. Tanja

  wanneer komt het recept met de boontjes en saté online? Heel benieuwd! ?

  1. Hoi Tanja, het recept komt volgende week maandag online. Nog heel even geduld dus … 🙂

 2. Belinda

  Ik zie weer heerlijke gerechten voorbij komen. Dat wordt weer smullen.

 3. michelle

  Wat maak je toch een leuk verhaal en wat maak je lekkere recepten.

  1. Bedankt Michelle, ik doe mijn best. 🙂

 4. Die varkenshaas-schotel ziet er ongelofelijk lekker uit!

  1. Thx Ellen, zo smaakte hij ook. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde