Achter de schermen week 1

Achter de schermen week 1

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

De eerste werkdag van het nieuwe jaar! Stiekem vind ik het wel weer lekker om aan de slag te gaan. Ik duik de keuken in en maak een hele lekkere pompoencake en Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen. Beide recepten ga ik snel met je delen.

Dinsdag

Ik leg de laatste hand aan de pompoencake door de bovenkant te bestrijken met een dikke laag roomkaasglazuur. Jam! Daarna maak ik foto’s van het eindresultaat en snijd een lekker stuk af voor mezelf. 🙂

Instagram week 1-43

Omdat ik voor de pompoencake maar een hele kleine hoeveelheid pompoen nodig heb, gebruik ik de overige pompoen voor een ander recept, namelijk deze mac and cheese.

Oh my god!

Johan en ik moesten ons echt inhouden om niet de hele schaal in één keer leeg te eten (Hij was namelijk voor twee dagen bedoeld).

Instagram week 1-2831

Woensdag

Eindelijk kan ik de bekende waldorfsalade van mijn nog-te-koken-lijst schrappen! Een heerlijk frisse salade met appel, bleekselderij, walnoot en druiven. Ik maak een slanke variant door de mayonaise in de dressing te vervangen door yoghurt. Het resultaat is heerlijk fris.

Na de zwemles van Ella-Marie ga ik even langs bij mijn ouders. Voordat we weer naar huis gaan, prikken we een gebakken speklapje mee. Die serveert mijn moeder vanavond met een gekookte aardappel, gekookte bietjes en andijviesalade. Mmmmm, heerlijk Hollandse pot!

Zelf eten we vanavond het restant van de pompoen mac and cheese met daarbij de waldorfsalade. Een verrukkelijke combi.

Instagram week 1-2835

Donderdag

Ik begin de dag met een smakelijke ontbijtmuffin à la McDonalds, maar dan natuurlijk uit mijn eigen McDrive. 😉

Instagram week 1-50

Daarna is het tijd voor zelfgemaakte HEKSENKAAS®. Nog zo’n recept die ik graag wilde afvinken van mijn nog-te-koken-lijst. En o lieve jongens en meisjes, wat ben ik blij met het resultaat! Niet van het origineel te onderscheiden. Hoewel, deze is nog net een tikkie lekkerder. 🙂 Het recept deel ik snel!

Instagram week 1-29

Fooooodpost! Daar ben ik dol op. 🙂 Ik ontvang vier spicy energierepen van Justnuts:
een soort mueslireep, maar dan heerlijk gekruid met Cajun, Ras El Hanout, BBQ spicy of Curry. De repen zijn honderd procent biologisch, en gemaakt met verantwoorde ingrediënten. En smaken dat ze doen! Johan en ik zijn direct fan.

Al tijden beloofde ik Ella-Marie pannenkoeken te bakken, maar het kwam er steeds niet van. Tijdens een speurtocht door de kelder stuit ik op een pak pannenkoekmix van Koopmans. Die zat in het kerstpakket van Johan. Dat eten we dus vanavond.

Instagram week 1-14-2

Ze zijn niet alleen te bruin gebakken, maar de smaak bevalt me ook niet. Volgende keer dus maar weer gewoon mijn eigen pannenkoekbeslag maken.

Vrijdag

Ik zit al vroeg bij de kapper om mijn wortels te kleuren. 🙂 Hennie, de eigenaresse, maakt een lekkere cappuccino met zelfgeklopte melk. Genotmomentje!

Instagram week 1-20

Ella-Marie wordt ’s middags door mijn moeder uit school gehaald en mag een nachtje bij opa en oma logeren. Johan en ik gaan vanavond lekker met z’n tweetjes uit eten bij La Cubanita in Arnhem en daarna naar de film Point Break.

Instagram week 1-2841

Instagram week 1-2847

Heerlijk, zo’n avondje samen.

Zaterdag

Mijn broer is vandaag jarig en dus staat er een gezellig mosselavondje op de planning bij mijn ouders thuis. Dat is inmiddels traditie geworden wanneer er iemand jarig is.

Instagram week 1-2862

Zoals altijd maken mijn ouders twee mosselbereidingen: gekookt uit de pan met groenten en gegratineerd met kaas en spinazie van het bakblik. Schandalig lekker gegeten!

Zondag

Johan verblijd mij en Ella-Marie met ons favoriete ontbijt: oeuf en cocotte met gerookte zalm!

Instagram week 1-04

Omdat we vanmiddag een geboortefeestje hebben en ik daarna waarschijnlijk geen zin meer heb om te koken, bereid ik alvast het avondeten. Ik maak mijn favoriete zuurkoolrecept, braad een beenham, maak aardappelpuree en bak spekjes uit.

Haha, Ella-Marie wilde tijdens het feestje per se haar eigen drankje aan de bar bestellen. Wijsneus.

Instagram week 1-2863

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

 1. Bearry vd Overkant-Klift

  Beste Annem ieke,

  Hoe bedoel je een avondje samen?

  Baerry vd Overkant-Klift

 2. Gezellig weekje zo te zien. Ik zag op de foto die bakplaat met mosselen. Dat recept ga ik zo even bij je opzoeken.

  En zo’n beenham hè, nog nooit gemaakt!! Ook tzt maar eens doen. ?

  1. Zeker doen Tessa! Ben benieuwd naar het resultaat. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde