Achter de schermen week 52

Achter de schermen week 52

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

We hebben vandaag een dagje uit op de planning staan, maar voordat we vertrekken maak ik een ontbijtje klaar: ham-kaascroissants!

Instagram week 52-13

Als onze buikjes zijn verzadigd vertrekken we naar het spoorwegmuseum in Utrecht. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een aanrader met kinderen! Er is zoveel te zien en te beleven. Op het buitenterrein van het spoorwegmuseum staat een grote schaatsbaan. Terwijl Johan en Ella-Marie een rondje schaatsen, warm ik mijn handen bij een knetterende vuurkorf. Naast alle activiteiten is er ook een hoop lekkers te proeven. We kunnen snoepen van stamppotten, pizza’s, poffertjes, glühwein, warme chocolademelk, hamburgers en nog veel en veel meer. We hebben genoten!

Op de terugweg naar huis stoppen we bij Brood en Banketbakkerij Jan Pieter Duin.

Instagram week 52-2721

Hij eindigde met een 9,5 op een derde plek in de AD-oliebollentest! Die moeten we natuurlijk even proeven. Helaas waren ze al op voordat ik er een foto van kon maken … Oeps. Zó lekker waren ze dus!

Ook de steak tartare die ik maak voor het avondeten vergeet ik vast te leggen, maar reken maar dat -ie smaakte. 🙂

Dinsdag

Ik houd vandaag een bakdag en maak chocolademuffins, Thaise vissoep en farfalle carbonara met gerookte zalm. De recepten komen eraan!

Woensdag

Tijdens mijn Newcastle-tripje vorig jaar oktober genoot ik van een waanzinnig lekkere lunch bij de Cook House. Sindsdien was ik vastberaden een soortgelijke lunch zelf te maken en besluit dat vandaag de dag is. Op het menu staat een hele gebraden kip met crème fraîche en dragon, aardappels en venkel uit de oven met aïoli en een salade met bietjes, geitenkaas en walnotenpesto. Missie geslaagd, het was wáánzinnig lekker!

Ook deze recepten komen eraan.

Donderdag 

Oudjaarsdag. Dat betekent vuurwerk en daar houd ik niet zo van. Niet dat ik stilletjes wegkruip in een hoekje, maar ik word gewoon onrustig van dat geknal. Ik blijf dus binnen en vermaak me wederom in de keuken. Johan en Ella-Marie doen wat boodschapjes en vermaken zich in de tuin. 😉

Instagram week 52-2749

We vieren oudjaarsavond dit keer rustig met z’n drieën thuis. Ook het meest praktisch met een dochter van vijf. Omdat ik een beetje kookmoe ben, verzorgd Johan vanavond de hapjes. Zoals je ziet kan ik dat met een gerust hart aan hem toevertrouwen.

Rond half elf ’s avonds maken we Ella-Marie wakker en mag ze meegenieten van het uitgestalde lekkers. Na het vuurwerk gaat El weer naar bed en rond half twee liggen Johan en ik er ook op. Een paar jaar geleden moest ik er niet aan denken om zo vroeg op bed te liggen, maar nu vind ik het wel prima. Ik word duidelijk een dagje ouder. 😉

Vrijdag

Halverwege de ochtend gaan we gelukkig nieuwjaar wensen bij de opa en oma van Johan. Johan zijn ouders zijn er ook dus dat scheelt ons weer een bezoekje ;). Ik hoef ’s avonds niet te koken, want er zijn nog voldoende leftovers kip, aardappels en salade. Altijd fijn.

Zaterdag

Ik maak een snelle en slankere variant op de klassieke croque-monsieur: in plaats van bechamelsaus gebruik ik Turkse yoghurt. Minstens zo lekker!

Ella-Marie mag ’s middags even uitrazen in Monkey Town.

Wederom hoef ik niet te koken: we genieten van oudjaarsavond leftovers. 🙂

Zondag

We gaan nieuwjaar wensen bij Johan zijn oma en brengen daarna een bezoekje aan de IKEA in Utrecht. Terwijl El drie kwartier mag spelen in de kidsclub, duiken Johan en ik het restaurant in. Johan gaat voor de bietenburger en ik neem een stukje taart. 🙂 Daarna halen we El weer op en gaan opnieuw het restaurant in. Dat gehol en gevlieg heeft ook Ella-Marie hongerig gemaakt. Ze kiest een fruitsalade en een chocolademuffin.

Instagram week 52-2802

Daarna lopen we op ons gemak door de IKEA. Altijd leuk om even rond te snuffelen en inspiratie op te doen.

We gaan uiteindelijk naar huis met een tafel en stoel voor in de keuken. De tafel wil gaan gebruiken voor het maken van foodfoto’s. Die maak ik nu altijd op het aanrecht, maar dat is erg krap. Bij de uitgang van IKEA mag Ella-Marie zich nog een keertje laten schminken.

Als we thuis zijn zet Johan de tafel en stoel in elkaar en kook ik spaghetti met walnootpesto. Supersnel klaar en reuze lekker!

Instagram week 52-2821

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. roxanne

    De beste wensen, zag er weer leuk uit.
    Kan je ook iets van aardappelanders maken. Ken je dat potje uit de super markt. Ik maak tegenwoordig alles zelf veel lekkerder.

    1. Wat een goed idee Roxanne, daar was ik vroeger dol op! Ga er snel mee aan de slag. Wordt vervolgd … 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde