Achter de schermen week 40

Achter de schermen week 40

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Genoten we vorige week maandag van een heerlijk kliekjesfeest, vandaag genieten we van een rijsttafel gemaakt door Johan zijn moeder. Ze is jarig vandaag en heeft een fantastisch feestmaal bereid. Op tafel komt een grote pan bami, gefrituurde mini loempia’s, gebakken eieren, gehaktballetjes, augurken, zilveruitjes, kroepoek, pinda- en chilisaus. En natuurlijk is er een ijsje na. O wat hebben we zitten smullen!

Dinsdag

Mijn laptop vertoonde de laatste tijd flink wat kuren en was toe aan vervanging. Na lang dubben heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en een Macbook Pro besteld. Hij wordt vandaag thuisbezorgd. Heel erg blij mee!

Tussen de middag maak ik een lekkere lunch voor mezelf klaar: pizza beschuitbollen!

Voor het avondeten maak ik een geitenkaassalade, geïnspireerd op een salade die ik afgelopen zomer in Bretagne, Frankrijk at. Hij is erg goed gelukt!

Woensdag

Ik ontbijt met twee crackers belegd met geitenkaas en wat salade die overbleef van gisteren.

Jippie, Ella-Marie mag eindelijk naar badje drie!!!

’s Avonds eten we nog een keer geitenkaassalade, want ik had nog voldoende ingrediënten over. Kun je niet wachten totdat ik het recept met je deel, deze geitenkaassalade met appeldressing die ik al eerder met je deelde is ook erg lekker!

Donderdag

Dr. Oetker stuurt ons ter introductie van hun nieuwe Cookie Icing een schattig pakketje koekjes met onze naam erop. Leukste foodpost ever!

Voor het avondeten maak ik een speels en smakelijk kinderrecept: sticky kip! Malse kippenpoten in een stroperig zoete saus van soja, honing en citroen. Superlekker!

Vrijdag

Om kwart voor tien ’s ochtends stap ik restaurant Anna binnen in Amsterdam. Samen met een aantal andere foodbloggers krijgen we een workshop over ‘geheimen uit de stoofpot’. Binnenkort vertel ik je hier uitgebreid meer over én ga ik een heerlijk stoofvleesgerecht met je delen.

Als ik na de workshop weer terugloop naar mijn auto, kom ik een winkeltje tegen waar deze kleurrijke jongens in de etalage liggen. Al zijn ze nog zo duur, macarons kan ik niet weerstaan. Maar goed dat ik niet in Amsterdam woon!

Al tijden heb ik zin in spaghetti bolognese en besluit dat vandaag de dag is. Ik neem een ui, teen knoflook, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij en hak die grof in de keukenmachine. Vervolgens fruit ik ze op laag vuur in olijfolie, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Gehakt (circa 300 gram) erbij en even rulbakken. Kruiden met zout en peper. Afblussen met een beetje wijn (optioneel), laten inkoken en dan de inhoud van een pak gezeefde tomaten toevoegen. Het lege pak vul ik altijd voor éénderde met water, schud goed om en voeg dit ook toe. Saus op smaak brengen met snuf suiker, zout en peper. Op laag vuur 15 minuten laten pruttelen. Op het laatst wat fijngesneden verse basilicum door de saus roeren. Spaghetti gaarkoken, kaas raspen en alles opdienen. Simpel, makkelijk en o zo lekker!

Na het avondeten bak ik alvast de chocoladetaart voor het verjaardagsdiner van mijn broer morgen. Het is de makkelijkste taart die ik ooit bakte en bovendien de lekkerste chocoladetaart ooit, zo zal morgen blijken tijdens het proeven. 🙂

Ik ga ’s ochtends al vroeg naar mijn ouders om het verjaardagsdiner voor te bereiden. Eindelijk mag de vierenhalve kilo zware varkensschouder in de oven! Op het menu vanavond: broodjes pulled pork met koolsalade en chocoladetaart. Tussen de bedrijven door werk ik wat achter de computer, omringd door de bloemen van moeders!

Johan en Ella-Marie vermaken zich ondertussen in de stad. Er is een kinderboerderij en een draaimolen in het centrum van Tiel. Tussen de middag gaan vader en dochter gezellig samen lunchen.

Aan het eind van de middag komen Johan en Ella-Marie ook naar mijn ouders en wordt er geproost op de jarige. Wat een heerlijk begin van de oktobermaand!

Zondag

Terwijl ik nog even een paar artikels afrond achter de computer, bakken papa en dochterlief er samen lekker op los. Het resultaat: cupcakes met frosting van Dr. Oetker. Niet helemaal zelfgemaakt dus, maar ook niets mis mee.

Het is net als gisteren een stralende herfstdag. We sluiten het weekend af in de stad op een terrasje. Ik hou ervan!

’s Avonds staan er wederom broodjes pulled pork op het menu, want er was nog wat over van gisteren. Helemaal geen straf om dit een tweede keer te eten. Een derde, vierde en vijfde keer zou ook geen probleem zijn trouwens. Zo lekker! We eten er frietjes bij uit de Airfryer.

Alle recepten uit deze nieuwsbrief zie je binnenkort voorbij komen op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Miriam

    wat een leuke week weer,ik kijk uit naar je recepten
    mmmmm pulled pok,stoofvlees….lekker om in de slowcooker te maken

    1. Leuk om te horen Miriam, een slowcooker staat ook nog op mijn lijstje van keukenapparatuur om aan te schaffen. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde