Achter de schermen week 38

Instagram week 38-

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik ontbijt met twee rijstwafels met filet american en een gekookt eitje. Lekker!

Voor het avondeten maak ik een krieltjessalade met tonijn en sperziebonen. Ik serveer er stokbrood met kruidenboter bij.

Johan maakt ’s avonds een lekker glas Spaanse koffie voor ons klaar. Met pepernoten erbij natuurlijk, die komen immers ook uit Spanje …

Dinsdag

Ik zit momenteel in een wentelteefjesfase. En dan te bedenken dat ik er vroeger helemaal niet zo dol op was. Tussen de middag maak ik wentelteefjes met banaan en chocopasta. Ella-Marie en ik hebben ervan zitten smullen!

Nadat ik El ’s middags uit school heb gehaald, gaan we boodschappen doen. El zit tijdens het winkelen in het karretje een spelletje te spelen op mijn telefoon. Uhm, not! Bij het uitzoeken van deze achter-de-schermen-foto’s kom ik erachter dat ze selfies heeft zitten maken. Jong geleerd …

’s Avonds eten we wraps met krokant gebakken kipschnitzel. Zo simpel en zo lekker!

Woensdag

Na de zwemles van El gaan we bij mijn ouders langs. Er staat warme kibbeling voor ons in de oven. Jummie! Helaas blijft het niet bij dit ene stukje … Ik eet bijna een hele pond in mijn eentje op! Oeps.

Fotoshoot van de bananenmuffins die ik vanmorgen maakte. Eindelijk heb ik een recept gevonden die ik echt lekker vind, zo blij mee!

Daarna maak ik ook nog een hele lekkere tosti met gehakt, paprika en champignons. El zit ondertussen met oma een potje te dammen. De tosti eet ik overigens niet zelf op — ik sta nog op klappen van de kibbeling —, maar serveer ik aan gewillige proefkonijnen. 🙂

Johan kijkt vanavond voetbal en ik nestel mezelf lekker op de bank met wat leesvoer. Ik kreeg van Smulweb hun nieuwe agenda en een nieuwe Smult thuisgestuurd. Erg leuk!

Donderdag

Ik heb vandaag geen zin om boodschappen te doen en ga op speurtocht in de kelder. Ik vind een half pak bami en uit de vriezer vis ik wat gesneden groenten en een rookworst. Een half uur later genieten we van een verrassend lekker maaltje. Koken met wat je in huis hebt levert altijd weer de meest verrassende en heerlijke creaties op. Ik hou ervan!

Het recept is supersimpel. Bami koken. Ondertussen in een koekenpan plakjes rookworst bakken, dan groenten erbij (ik had wortel, prei, paprika, ui en witte kool) en kort even meebakken. Bouillonblokje eroverheen verkruimelen, kop water erbij en zachtjes groenten gaar smoren. Bami toevoegen samen met een flinke kneep zoete chilisaus. Omhusselen en serveren.

Vrijdag

Uit school komt er een vriendinnetje van Ella-Marie spelen, die ook blijft eten. Ik bak pannenkoeken voor de dames. Het is een gezellige bende.

Ik bak ’s avonds niet één maar twee appeltaarten! Een appelkruimel– en een appel-notentaart. Het is elf uur ’s avonds als ze uit de oven komen, dus proeven moet wachten tot morgen.

Zaterdag

’s Ochtends sta ik opnieuw in de keuken om te bakken. Ik bak pompoen-rostirondjes die een onderdeel gaan vormen van een nieuw Spijs & Wijn gerecht. Omdat dit recept de meeste tijd in beslag neemt, bak ik ze alvast in het voren. Als ze eenmaal zijn afgekoeld bewaar ik ze tot gebruik in de koelkast.

Onze stad Tiel staat vandaag en morgen volledig in het teken van het Fruitcorso. Wat een prachtige wagens!

Van al dat gewandel krijg je trek. Gelukkig kunnen we lekker ète, pruven en drinken op het foodtruckfestival Pruuf’t, in het kalverbos. Johan en zijn vader nemen een Angus burger met sla, tomaat, ingemaakte rode ui en vadouvan saus van de Red Onion. Ik proef een hapje. En later nog één en nog één … Potverdikkie, wat is -ie lekker!

El eet een lekker wafeltje met poedersuiker. Of eigenlijk eet ze een half wafeltje. De andere helft eet ik op.

Johan en ik kijken ’s avonds een filmpje met hapjes erbij. Stokbroodje met brie en hardgekookt ei en wat blokjes kaas. We drinken er een lekker glaasje rood bij. Genieten!

Zondag

Johan en ik gaan om de beurt hardlopen. Onze conditie gaat langzaam vooruit en het lopen wordt steeds leuker. We lopen zo’n twee tot drie keer per week en zijn inmiddels allebei verslaafd. Aan het eind van de ochtend brengen we met z’n drieën een bezoekje aan mijn ouders. Ik neem de zelfgebakken appel-notentaart mee voor bij de koffie.

In de keuken van mijn moeder maak ik het nieuwe Spijs & Wijn gerecht. Na het maken van de foto’s gaan we met z’n allen proeven. Hij wordt gelukkig goedgekeurd!

Eenmaal thuis, wandelen we weer even naar de stad. Er is een hoop te doen in Tiel en het is supergezellig.

Alle nieuwe recepten in deze nieuwsbrief vind je binnenkort terug op KeukenLiefde.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

9 reacties

Deel je liefde

 1. coba

  Hallo,
  Ben voor het eerst op jou site.
  Als ik naar al die lekkere dingen kijk dan krijg ik spontaan honger,en niet goed voor de lijn.
  Fijne avond,mvg Coba

  1. Haha, van kijken alleen groeit er niets aan hoor Coba. 😉 Hopelijk kan ik je inspireren om zelf lekker aan de slag te gaan!

 2. Miriam

  ik kom al heel lang op je site snuffelen maar nog nooir achter de schermen gekeken,
  Annemiek geweldig zo jij je week omschrijft,geloof maar dat ik iedere week het ga lezen!!
  en wat een heerlijke recepten heb je toch iedere keer,Super!!! dank je wel!!!

  1. Bedankt voor je reactie Miriam, erg leuk om te horen! 🙂

 3. Lya van Gelder

  Zie dingen langskomen die ik zeker ga maken.

  Flipje uit Tiel wie kent hem niet.Volgens mij waren
  er vroeger boekjes van.Er waren ook boekjes
  van Piggelmee volgens mij van van Nelle.Maar
  vaag heb ik nog het idee dat er ook Flipje boekjes
  waren.

  Dat moet dan wel heel lang geleden zijn.

  Leuk om ff mee te kunnen kijken.

  1. Hoi Lya, in de jaren vijftig waren er inderdaad stripboeken van Flipje en zijn vriendjes. Heb het even opgezocht. Met hoofdpersonen als Flapoor olifant, Kroesje beer, Krent de kruidenier en dokter poedel zit je gebakken toch. 🙂

 4. Heel erg graag gedaan Joke. 🙂 Leuk om te horen dat je ervan geniet!

 5. Joke

  Leuk om iedere week zo mee te genieten… bedankt Annemiek!

  1. Heel graag gedaan Joke. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde