Achter de schermen week 48

ankeiler-week-48-48

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Het favoriete eten van Ella-Marie staat weer op tafel: broccolisoep. Johan kookt vanavond (ik ben geveld door buikgriep) en serveert er ook wat broodjes met kaas uit de oven bij.

Dinsdag

Johan mag weer de keuken in. Hij maakt spaghetti met tomatensaus en tonijnsaus. Erbij wat rucola en geraspte kaas.

Ik mag dan buikgriep hebben, het eten smaakt me meer dan prima. 😉

Woensdag

Spaghetti kliekjes!

Donderdag

Ik voel me eindelijk weer mans vrouw genoeg om te koken. Ik maak kippendijen in tomatensaus met paprika en serveer die met gebakken aardappels en sla.

Vrijdag

Tussen de middag bak ik pannenkoeken voor Ella-Marie.

week-48-1185

Ik bak een grote stapel want voor het avondeten vul ik ze met zelfgemaakte spinazie à la crème (gemaakt van verse spinazie) en ham. Na het vullen gaan ze in een ovenschaal en bestrooi ik ze met roquefort. Even gratineren in de oven en smullen maar. Eten voor de goden! Het recept vind je hier.

Zaterdag

Vanavond vieren we pakjesavond bij mijn ouders thuis. Het leek mij en mijn moeder leuk om een warm en koud buffet te maken. Mijn moeder maakt het koude gedeelte, ik het warme gedeelte. Ik maak ’s middags thuis nasi goreng, ajam ketjap (gemaakt met kippendijen) en sajoer boontjes. Ik maak dit altijd buiten in een elektrische multipan. Daar kan lekker veel in en het gaat binnen niet zo stinken. Mijn moeder heeft twee grote saladeschotels, gehaktballetjes en knolselderijsalade gemaakt. Verder zet ze nog een kaasplankje, stokbrood, vers fruit, kruidenboter, olijven, honing en walnoten op talel. Wat een feestmaal hè!

We hebben het eten nog maar net achter de kiezen of er wordt hard op de ramen en deur geklopt.

Zondag

Johan zijn ouders zijn vannacht teruggekomen van vakantie en ontdekken bij thuiskomst dat de Sint ook hun huisje niet voorbij is gereden. ’s Middags gaan we even polshoogte nemen. Mijn schoonzus en neefje komen ook even kijken.

week-48-1242

’s Avonds eten we de overige pannenkoeken met spinazievulling. Yeah!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde