Een kijkje in de keuken week 48-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Na een heerlijk weekendje weg is het vandaag weer tijd voor werk en school. Als ik het Kijkje in de keuken af heb ga ik aan de slag met het uitwerken van de Disneyland Parijs post. Die wil ik morgen graag publiceren. Het artikel staat inmiddels online en kun je hier lezen! 🙂

Johan en Ella-Marie eten ’s avonds de restjes Chinees op van gisteren en ik gooi een diepvriespizza in de oven.

Een kijkje in de keuken week 48-2019

Dinsdag

Een keer in de week staat er bij ons risotto op tafel. Elke week een andere variant, afhankelijk van wat er op dat moment in de koelkast ligt aan groenten en andere dingen die ik erin kwijt kan. Risotto is een makkelijk eenpansgerecht en je hebt dus weinig afwas. Love it! Vandaag maak ik een romige risotto met chorizo, champignons, paprika en doperwten. Lekker zoals altijd.

Een kijkje in de keuken week 48-2019

Woensdag

Na ons uitstapje naar Disneyland Paris waar ik quiche lorraine zag liggen in een van de eetkraampjes, heb ik zin in quiche. Met zelfgemaakte deegbodem! Ik vind bladerdeeg altijd net iets te vettig voor quiche en kant-en-klaar hartig taartdeeg vind ik weer te droog. Omdat ik alles in huis heb om de bodem en vulling zelf te maken besluit ik hem te maken voor het avondeten. Het maken van zelfgemaakt quichedeeg is kinderlijk eenvoudig en o zo lekker. Je mikt 200 g patentbloem in een kom en roert er een snuf zout doorheen. Snijd 100 g koude roomboter in kleine blokjes en kneed met je vingertoppen door de bloem, net zolang tot het de structuur van zand heeft. Voeg dan langzaam net iets minder dan 50 ml ijskoud water toe en kneed kort verder tot een deegbal. Niet langer kneden dan nodig is! Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Ondertussen zet je de vulling voor de quiche klaar, drink je een wijntje (vooruit, water of sap mag ook) en doe je een dansje (anders roesten je heupen vast). Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde bakvorm (dia. 26 cm) in met boter. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de springvorm. Bekleed de springvorm met het deeg. Dan vulling erin (als groentevulling gebruikte ik uitgebakken spekjes, een halve bak fijngehakte champignons, een fijngesneden broccoli, lente-ui en paprika en voor het roommengsel gebruikte ik 200 g crème fraîche, 4 eieren en peper en zout.) Wat geraspte kaas erover (kun je ook weglaten) en 30 tot 40 minuten in de oven, tot hij goudbruin is. Laat de quiche voor het aansnijden 5 minuten rusten. Geef er een groene salade bij en smullen maar!

Ik weet zeker dat het zelf maken van de bodem veel mensen afschrikt, maar geloof me als ik zeg dat het niet moeilijk is. Probeer het gewoon eens. Als je eenmaal door hebt hoe makkelijk en lekker het is, wil je niet meer anders! PS Met dit korstdeeg maak je ook de lekkerste beef wellington. Alvast een tip voor de Kerst misschien? 🙂

Donderdag

Johan en ik hebben zin in lasagne, dus maak ik ’s middags alvast bolognesesaus en bechamelsaus. Ik heb zin in extra groente dus voeg ik een hele geraspte courgette en prei toe aan de bolognesesaus.

Ella-Marie is nog steeds niet zo dol op lasagne, dus ze mag van mij iets anders kiezen. Daar hoeft ze niet lang over na te denken: sushi! Prima, kunnen we meteen de sushi bazooka uitproberen die we onlangs op internet bestelde. Ik kook wat sushirijst, Ella-Marie snijd avocado, komkommer en wortel in smalle repen en Johan bereid een stukje zalm mi cuit. Als alle ingrediënten klaarliggen hoeft Ella-Marie alleen nog maar de ingrediënten in de sushi bazooka te doen en de rol eruit te drukken. Een kind kan de was doen, zo eenvoudig is het! Er komt een perfect gevormde sushirol uit de bazoooka! Even door wat sesamzaadjes rollen en snijden maar! Uhm… dat ging dus niet. De rol viel uit elkaar tijdens het snijden. Dus rolde we de rol strak in vershoudfolie en legde we hem 20 minuten in de vriezer. Daarna konden we de rol wel goed snijden. Het is heel leuk en makkelijk om op deze manier sushi te maken en het resultaat was erg lekker! Dit gaan we dus vaker doen! 🙂

Johan en ik eten ’s avonds de lasagne met een salade erbij. Smullen! Lasagne is en blijft mijn perfecte comfort food.

Vrijdag

Johan en ik eten vandaag weer lasagne want ik had gisteren maar de helft van de sauzen gebruikt. Ella-Marie mag nog een keer sushi maken en eten. Dit keer halen we norivellen zodat we de sushirol daarin kunnen rollen. Dan is de sushi makkelijker te snijden en te eten. De sushi was nu nog lekkerder dan gisteren!

En weer een schaaltje lasagne voor mij en Johan. Nou ja, een schaaltje… Doseren is nooit mijn sterkste punt geweest.

Zaterdag

Vanavond vieren we bij ons thuis sinterklaasavond met familie. Iedereen neemt wat lekkere hapjes mee zodat we die ’s avonds allemaal op tafel kunnen uitstallen. Makkelijk en lekker!

’s Avonds wordt er hard op de ramen geklopt en staan er zakken met cadeau’s voor de voordeur met de hartelijke groeten van Sint en Piet…. 🙂

Als de visite ’s avonds weg is valt dit kleine Pietje op de bank in slaap. De katten gaan er ook gezellig bijliggen.

Zondag

’s Ochtends ga ik met Nacho naar puppycursus. We hebben vandaag een les bij de dierenarts. Was erg leerzaam! De rest van de zondag blijven we lekker thuis. Ella-Marie is gisteren erg verwend dus hoeft zich vandaag niet te vervelen. Ik maak alvast een begin met dit Kijkje in de keuken en Johan maakt een begin om het huis weer in kerstsfeer te brengen. Het in elkaar zetten van de kerstboom is altijd een pens werk dus dit jaar doen we het in stappen. Johan is morgen ook vrij en dan gaan we verder met versieren en beginnen met het koken van kerstrecepten voor KeukenLiefde! We willen de kerstrecepten dit jaar vooral simpel en leuk houden. Denk aan leuke amuses, kleine hapjes, wat luxere bijgerechten, toetjes en we gaan waarschijnlijk ook weer een aantal leuke gourmetpannetjes maken. Ik wil ook tenminste één (klassiek) hoofdgerecht maken met vlees en zit te denken aan beef wellington, gevulde kalkoen of rollade. Ook wil ik graag een mooi hoofdgerecht met wild maken. Genoeg te doen dus! Heb je een nog verzoeknummers voor de kerst, laat het ons dan weten! 🙂

’s Avonds gooien we een paar frietjes en snacks in de frituur, een salade en wat andere kliekjes die over zijn van gisteren.

Een kijkje in de keuken week 48-2019

Inspiratie, Een kijkje in de keuken

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin