Achter de schermen week 49

Achter de schermen week 49

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Het was eigenlijk de bedoeling dat we vandaag pas terug zouden komen van het weekendje Landal, maar omdat het bijzonder verlof voor Ella-Marie werd afgekeurd, zijn we gisteravond al thuisgekomen. Johan heeft vandaag dus nog een dagje vrij en ik kruip achter de computer. Genoeg te doen! ’s Avonds maak ik een hele lekkere bloemkool-ovenschotel met kerrie en rozijnen. Nom! Ik ga het recept binnenkort met je delen. Kun je geen seconde langer wachten, probeer dan vast deze bloemkoolschotel. Ook een topper!

Dinsdag

Ik krijg een heel leuk pakket thuisbezorgd voor een campagne die binnenkort van start gaat. Binnenkort vertel ik je hier meer over!

Nog meer leuke foodpost van Dr. Oetker! Jammie!

’s Avonds eten we de rest van de bloemkool-ovenschotel op. Ik heb weleens betere foto’s gemaakt, maar het smaakte wederom heerlijk.

Als toetje delen we de twee dessertglaasjes van Dr. Oetker. Ze smaken ons erg goed.

Woensdag

Om kwart voor negen haal ik bij de tandarts een aangemeten bitje op, waarmee ik mijn tanden ga bleken. Ik erger me al geringe tijd aan de steeds geler wordende kleur van mijn tanden en heb besloten ze te bleken. Met dit bitje en 4 tubes speciale bleekgel kan ik thuis aan de slag. ’s Avonds voor het slapengaan doe ik de gel in de twee bitjes en ga ermee slapen. Over drie weken moet ik terug naar de tandarts om het resultaat te bespreken. Ben benieuwd! Nadeel is wel dat ik de komende drie weken erg moet oppassen met kleurstof. Dat betekent dus geen koffie, thee, rode wijn, kerrie, ketjap etc. etc. Help! Waar ben ik aan begonnen?

Na het tandartsbezoekje rijd ik door naar mijn moeder om haar haar te permanenten en daarna scheur ik met gierende banden weer terug naar huis om een video op te nemen. ’s Middags hobbelen Ella-Marie en ik naar zwemles. Ik vind het stiekem wel relaxed, zo’n uurtje even helemaal niks doen. Enkel latte drinken en naar m’n dochter kijken. Heerlijk ontspannen!

Na de zwemles doen El en ik nog een klein boodschapje voor het avondeten. Ik had nog een restje aardappelpuree over van de bloemkoolschotel en besluit hier zalmkoekjes van te maken. Ik serveer de zalmkoekjes met wat waterkers en een chili-mayonaisedip. Bijzonder smakelijk. Eerder maakte ik ook deze Thaise viskoekjes met komkommersalade en deze kabeljauwkoekjes. Ik ben dol op viskoekjes!

Als Ella-Marie op bed ligt ga ik aan de slag met het campagnerecept. Ik kan alvast verklappen: het gerecht heeft een hoge kerstfactor!

Uitgeblust plof ik ’s avonds op de bank neer. Bridget Jones The Edge of Reason is op tv en precies wat ik nodig heb.

Johan trekt zich terug achter de computer. Haha! Bridget Jones is niet helemaal zijn ding. Ach, morgen mag hij weer voetbal kijken.

Donderdag

Vandaag vliegt voorbij. Ik monteer de eerder opgenomen video, schrijf het campagnerecept en zoek de foto’s uit die ik wil gebruiken. Daarnaast werk ik nog wat andere recepten uit, beantwoord ik mailtjes en reacties op social media en plan berichten in voor social media.

Als ik op de klok kijk ik het tien voor drie. Tijd om m’n dochter uit school te halen. Daarna komt er van werken niets meer terecht. 😉

’s Avonds eten we de nasi goreng, die ik ’s ochtends uit de vriezer haalde. Lekker even opbakken in de koekenpan met een gebakken ei erbij. Simpel en lekker!

Vrijdag

Weer een drukke werkdag. ’s Avonds eten we een frietje, die Johan heeft gehaald bij de cafetaria. Ik heb nul zin om te koken! Liever genieten van zelfgemaakte friet? Hier vind je een goed recept.

Na het eten snijd ik kipfilet en zet die weg in satémarinade. Die neem ik morgen mee naar mijn schoonzus waar we sinterklaasavond gaan vieren.

Zaterdag

Ik maak alvast het avondeten voor morgen klaar en tevens een nieuw kerstrecept dat ik binnenkort ga delen: kippasteitjes! Het ideale gerecht om voor te bereiden. Je bewaart ze tot gebruik in de koelkast. Vlak voor serveren hoef je ze alleen nog maar af te dekken met een plakje bladerdeeg en af te bakken in de oven. Een kind kan de was doen! Deze pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout zijn trouwens ook een kersthit.

’s Middags gaan we naar mijn schoonzus, zwager en neefje om samen met mijn schoonouders sinterklaasavond te vieren. Het wordt een reuzegezellige avond met heel veel lekkers en nog veel meer cadeautjes.

Zondag

Na heerlijk te hebben uitgeslapen schuiven we aan voor een lekker ontbijt.

Er staat vandaag weinig op de planning behalve het huis in kerstsfeer brengen. Johan doet het meeste werk. Hij knutselt de kunstboom in elkaar, hangt de lichtjes in de boom en hangt de guirlandes op. Aan Ella-Marie hebben we geen kind. Die heeft het veel te druk met haar cadeaus. Omdat ik te weinig slingers heb, moet het optuigen van de boom nog even wachten tot ik morgen extra heb bijgehaald. Maar zelfs zonder ballen is het al een plaatje!

Na de kippasteitjes krijgt Ella-Marie alvast een preview van haar kersttoetje. Hij is goedgekeurd!

Alle nieuwe recepten uit deze Achter de schermen ga ik binnenkort met je delen. Fijne week!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Lianne

    Ziet er weer gezellig uit! Ik vind het altijd leuk dat je ‘Achter de schermen’ maakt zonder opsmuk, gewoon lekker normaal! 🙂

    1. Leuk om te horen Lianne. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde