Afrikaanse bobotie met sperziebonen

Ik ben dol op Wereldgerechten. Niet uit een pakje of zakje, maar zelfgemaakt. Vroeger maakte ik deze Zuid-Afrikaanse bobotie wel uit een pakje, maar het bleek dat ik alle ingrediënten uit het pakje ook zelf in huis had.

Voor deze bobotie variant heb je geen ingewikkelde specerijen of kruiden nodig. Kerriepoeder heeft iedereen in zijn keukenkastje staan (toch?) en de gemberwortel kun je makkelijk invriezen. Gewoon bevroren met schil raspen wat je nodig hebt en weer terug doen in de vriezer. Zo heb je altijd verse gember bij de hand.

Wereldgerecht, Menu, Afrikaanse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Liesbeth

    Heerlijk recept, wat ik kende uit Afrika. Ik was weer even terug toen ik het rook en proefde.

  2. Marijke

    Wat is een “scheutje” melk? Dat zie ik vaker bij recepten staan en vind dat soms lastig, want ik ben dan bang dat ik of te veel of te weinig van het ingrediënt gebruik.

  3. Nicole

    Erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

    1. Leuk om te horen Nicole! 🙂

  4. Miriam001

    sindskort hebben wij bobotie ontdekt en probeer alles uit,dit recept word van de week gemaakt

  5. Vera

    Lekker!
    Ik vroeg me af of ik ipv de geraspte gember ook gemberpoeder kan gebruiken? En zo ja: hoeveel?

    1. Hoi Vera, het kan maar geeft wel een iets andere smaak. Ik zou dan ongeveer 1 eetlepel gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin