Afrikaanse bobotie met sperziebonen

Ik ben dol op Wereldgerechten. Niet uit een pakje of zakje, maar zelfgemaakt. Vroeger maakte ik deze Zuid-Afrikaanse bobotie wel uit een pakje, maar het bleek dat ik alle ingrediënten uit het pakje ook zelf in huis had.

Voor deze bobotie variant heb je geen ingewikkelde specerijen of kruiden nodig. Kerriepoeder heeft iedereen in zijn keukenkastje staan (toch?) en de gemberwortel kun je makkelijk invriezen. Gewoon bevroren met schil raspen wat je nodig hebt en weer terug doen in de vriezer. Zo heb je altijd verse gember bij de hand.

Wereldgerecht, Menu, Vleesrecepten, Budget, Afrikaanse recepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(4 stemmen)
7 reacties

Verdeel je liefde

 1. Liesbeth

  Heerlijk recept, wat ik kende uit Afrika. Ik was weer even terug toen ik het rook en proefde.

 2. Marijke

  Wat is een “scheutje” melk? Dat zie ik vaker bij recepten staan en vind dat soms lastig, want ik ben dan bang dat ik of te veel of te weinig van het ingrediënt gebruik.

 3. Nicole

  Erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

  1. Leuk om te horen Nicole! 🙂

 4. Miriam001

  sindskort hebben wij bobotie ontdekt en probeer alles uit,dit recept word van de week gemaakt

 5. Vera

  Lekker!
  Ik vroeg me af of ik ipv de geraspte gember ook gemberpoeder kan gebruiken? En zo ja: hoeveel?

  1. Hoi Vera, het kan maar geeft wel een iets andere smaak. Ik zou dan ongeveer 1 eetlepel gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin