Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 3 eieren
- 160 g zalmfilet
- 100 g Hollandse garnalen
- Paar takjes verse dille
- Paar sprietjes bieslook
- Zout en peper uit de molen
Deze romige aspergesoep is goed gevuld met verse aspergestukjes, hardgekookt ei, zalm en Hollandse garnalen. De verse dille en bieslook maken het smulfeest compleet!
Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de asperges en snijd circa 2 cm van de harde onderkant af. Bewaar de schillen en afsnijdsels. Snijd de asperges in stukken van circa 1,5 cm. Kook de asperges in een ruime pan met licht gezouten water circa 8 minuten, of totdat ze gaar zijn. Schep de asperges uit de pan en leg ze op een bord. Voeg de bewaarde schillen en afsnijdsels van de asperges toe aan het kookwater van de asperges en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken. Zeef de aspergebouillon en vang op.
Kook ondertussen de eieren hard. Spoel af met koud water en pel ze. Hak ze grof.
Smelt de roomboter in een ruime pan. Doe dit op laag vuur, zodat de boter niet bruin kleurt. Voeg de bloem toe en bak circa 4 minuten op laag vuur mee om de bloem te laten garen. Wederom, niet laten kleuren.
Voeg langzaam en al roerend de aspergebouillon toe, net zoveel totdat je een gladde, gebonden soep hebt. Je hoeft misschien niet alle bouillon te gebruiken. Als je te weinig bouillon hebt kun je wat extra water toevoegen. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Proef de soep en breng op smaak met zout (je hebt geen bouillonblokje gebruikt dus zout toevoegen is nodig om de soep op smaak te brengen). Laat de soep nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de zalm in blokjes net zo groot als de asperges en voeg samen met de aspergestukjes toe aan de soep. Zet het vuur uit en laat de soep nog een minuut staan, zodat de zalm kan garen.
Schep de soep in kommen en garneer met de Hollandse garnalen, dille en bieslook. Maak af met wat versgemalen zwarte peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 10:45
Bij mijn aspergesoep blijft altijd de boter bovenop drijven. Het wordt geen mooi gebonden soep. Weet jij wat ik verkeerd doe??
om 17:09
Hoi Anny, in dit recept maak je eerst een roux (boter en bloem) en daarna voeg je het vocht toe. Hierdoor zal de soep mooi binden en zal er geen boter bovendrijven. Succes! 🙂