Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Ik ben dol op vis maar toch zet ik het weinig op tafel. Daar moet verandering in komen! Omdat ik nog twee scholfilets in de vriezer had liggen, besloot ik een pasta-ovenschotel met vis en broccoli te maken. Een heerlijke combinatie.

Kun je geen scholfilet vinden (in de wintermaanden is schol in de paaiperiode en kun je hem beter niet kopen), kies dan gerust een ander lekker visje zoals bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, of zalmfilet. Kies het liefst wel voor een wat dikkere visfilet: die blijft in de oven lekker mals en sappig. 

Hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

 • 300 g pasta
 • 1 broccoli
 • 1 bakje Boursin Cuisine Sjalot & Bieslook
 • 90 g Parmezaan, geraspt
 • 300 g witvis (bijv. scholfilet, kabeljauw, schelvis)
 • 250 g trostomaatjes
 • Paar sprietjes verse bieslook

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin-9859

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Schil de broccolistronk en snijd in plakjes. Haal de broccoliroosjes los en snijd in kleine roosjes. Kook de pasta en broccoli in licht gezouten kokend water net niet beetgaar. Giet af — vang een soeplepel van het kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan samen met het kookvocht, de Boursin en de Parmezaanse kaas. Houd wat geraspte kaas achter. Roer alles door elkaar.

Bestrooi beide kanten van de vis met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het pastamengsel eroverheen en bestrooi met de overige geraspte kaas. Leg de trostomaatjes bovenop.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de trostomaatjes openbarsten en de vis gaar is. (Bij mij was de vis na 10 minuten perfect gaar, maar dit is mede afhankelijk van de dikte van de vis.)

Garneer de ovenschotel met versgeknipte bieslook.

Pasta-ovenschotel met vis en Boursin

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(21 stemmen)
17 reacties

Deel je liefde

 1. Ine

  Ik heb het gisteren gegeten. Ik vond het zelf erg lekker, mijn man vond het nogal droog.
  Hij eet geen tomaatjes en die geven de sappige touch.
  Enig idee hoe ik het iets smeuïger kan maken. Ik dacht zelf aan wat kookfornuis toevoegen misschien?

  1. Hoi Ine, ik denk dat je kookroom bedoelt? Dat is zeker het proberen waard. Je kunt ook wat meer Boursin toevoegen.

   1. Ine

    Tuurlijk kookroom. Ik ga een van de twee proberen de volgende keer, bedankt voor je reactie

 2. Paula Bennink

  Aankomende week op het menu! Super easy gedownload met de groene knop en daarna gekozen voor de pdf. Ik weet nu al dat het heerlijk gaat smaken, kan niet anders. Even iets heel anders, ik vind het zo leuk dat je de boodschappen laat zien, nu weet ik zonder al te veel moeite precies welke kuip Boursin ik moet hebben!

  1. Leuk om te horen Paula, ik ben benieuwd hoe hij gesmaakt heeft.

 3. Simone

  Gesmuld!! Echt voor herhaling vatbaar. Ik heb op de vis nog wat citroenpeper, verse citroensap en een fijngesneden sjalotje gedaan. Erg lekker!!

  1. Dat klinkt goed Simone! Bedankt voor je reactie. 🙂

 4. tineke

  We hebben met de pasta schotel gegeten en hij was heel erg lekker ga hem zeker nog een keer maken

  1. Leuk om te horen Tineke!

 5. Belinda

  hoi Annemiek, zojuist deze pasta-ovenschotel gegeten. En hij viel goed in de smaak! Ik gebruikte alleen Boursin light. Ik kon de Boursin die jij gebruikte niet bij AH vinden. En klopt het dat je de vis met olijfolie hebt besprenkeld?
  Groetjes, Belinda

  1. Hoi Belinda, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Ik heb de vis idd besprenkeld met olijfolie, maar dat hoeft niet per se. Dat is een tik van mij. 🙂

 6. Esther

  Ik heb jouw site ontdekt en ga nu helemaal los 😉 Ben net bezig met het weekmenu opstellen voor volgende week: deze neem ik ook mee. Ik mis alleen het moment waarop de de broccoli ook toevoegt in de schaal. Ik neem aan (want foto is zo helder als maar kan, haha!) dat het samen met de pasta is, en dan pas de kaas en tomaatjes.

  1. Haha, dat klopt Esther. Ik heb het even aangepast in de tekst. Hoop dat het zo wat duidelijker is. 🙂

 7. Jan Spies

  Ga ik vanavond maken, alles is in huis. Lekker!

 8. Jan Spies

  Ga ik vanavond maken,alles is in huis.

  1. Leuk! Hopelijk heeft het goed gesmaakt Jan. 🙂

 9. Marleen

  Ziet er fantastisch uit……..komt komende week op tafel!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde