Bami goreng met kip

Deze bami goreng met groenten en gemarineerde kip is makkelijk te maken en staat snel op tafel. Als je de bami al een dag van tevoren kookt en de kip een dag van tevoren marineert, zet je dit gerecht op moment suprême binnen 10 minuten op tafel. Weinig tijd om te koken is nu geen excuus meer! 🙂

Tip! Maak een extra grote pan bami. Wat overblijft bak je de volgende dag opnieuw op in de koekenpan. Dan smaakt hij stiekem nog lekkerder!

Zie ook onderstaande tips!

Kiprecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g bami
  • 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop (eventueel te vervangen door gemberpoeder)
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 winterpeen, geschild en in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
  • 1 prei (ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel omdat die een zachte smaak heeft), schoongemaakt en in ringen
  • 100 g diepvries doperwten
  • 2 tl sambal manis
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 125 g taugé
  • Paar takjes platte peterselie (koriander mag ook), fijngehakt
  • Zonnebloemolie

Om erbij te serveren

  • Pindasaus
  • Gebakken uitjes
  • Seroendeng
  • Komkommer of augurk, of zoetzure augurken omwikkeld met ham

 

Tip 1: In plaats van kipfilet kun je ook kippendijen gebruiken. Snijd net zoals de kipfilet in blokjes en marineer. Bak de kipdijfilet aan en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Je hoeft de kipdijfilet dus niet uit de pan te halen om later weer terug eraan toe te voegen. In tegenstelling tot kipfilet wordt kipdijfilet juist lekker mals door een wat langere baktijd.

Tip 2: in plaats van roerei door de bami kun je ook eieren bakken en die apart bij de bami serveren. Ook erg lekker!

Bereiding

Dag, of ruim van tevoren

Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de bami toe en kook beetgaar volgens de beschrijving op het pak. Giet de bami af en laat uitlekken. Doe in een kom met een klein beetje van het kookvocht en hussel om met een scheut zonnebloemolie (ik voeg ook altijd een klein scheutje sesamolie toe, dat geeft een lekkere smaak). Dek af en zet zolang opzij.

Doe de kipfilet, sojasaus, gembersiroop en de helft van de knoflook in een kom en roer goed om. Dek af en zet in de koelkast.

Roerei maken is natuurlijk zo gebeurd, maar het scheelt toch weer tijd als je dit van tevoren doet. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit een koekenpan met wat zonnebloemolie en voeg de eieren toe. Verwarm al roerend totdat het ei gestold is. Schep het roerei op een bord, dek af en zet opzij.

Afmaken

Verwarm een grote wok- of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Bak de kip op middelhoog vuur tot hij bijna gaar is en schep uit de pan. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.

Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en voeg de ui toe. Fruit tot hij zacht is. Voeg de wortel en bleekselderij toe en en bak 5 minuten op hoog vuur, tot de wortel wat zachter is. Voeg de prei, doperwten, sambal, kippenbouillontablet en overige knoflook toe en bak 2 minuten mee.

Voeg de taugé, peterselie, mie, roerei en kip toe en bak enkele minuten op laag tot middelhoog vuur, tot alles door en door warm is.

Bami goreng met kip

Bami goreng met kip

9 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marit

    Lekker hoor, maar wanneer voeg je de andere helft van de knoflook toe?

    1. Jasses, die was ik ook vergeten zie ik. Nu staat het erbij! 🙂

    2. nicole

      zoals altijd weer heerlijk!

      1. Leuk om te horen Nicole! 🙂

        1. Y.M.

          Super lekker recept.

        2. Rien

          Uiteraard eerst groetjes uit Tiel.
          Vandaag weer gegeten, soms moeten we vanwege werk tussen de middag eten. Dit is makkelijk te doen vooral als ik de bami de dag tevoren even kook. Ik zet dan ook de kip in de marinade, dan is het de volgende dag smullen hoor. Bedankt voor alle receptjes…

          1. Hoi Rien, het is idd slim om alvast het een en ander voor te bereiden. De bami die je overhoudt kun je de volgende dag weer opbakken in de wok of koekenpan. Dat is ook erg lekker! Leuk om te horen dat het smaakt. 🙂 Groetjes terug van de andere kant! 🙂

  2. anto

    Wordt de kipfilet wel gaar als je deze pas op het laatst toe voegt??

    1. Ik was een stap vergeten! Dankjewel voor je oplettendheid, ik heb het nu aangepast in de bereiding.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin